USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Кожен може допомогти наблизити перемогу»: мотиваційний бранч від бізнесменів та інфлюенсерів у Луцьку

29 Жовтня 2022 14:14
Кожен з українців може допомогти наблизити майбутню перемогу над російським агресором. Важливо – займатися тим, що вам подобається, та бути відповідальним у цій справі. Під такими лозунгами відбувся мотиваційний бранч «Війна: час цінностей та пріоритетів» у Луцькому національному технічному університеті.

Координаторка волонтерського хабу «VOLWEST HUB», директор бізнес-академії Тетяна Репницька наголосила: потрібно займатися тим, у чому ви є професіоналами, де маєте досвід і компетенції. Тож вона акумулювала усі свої комунікативні та організаторські навички та, об’єднавшись з іншими однодумцями, створила волонтерський рух, який проводить курси з тактичної медицини та бойової підготовки. Спільними зусиллями їм вдалося розробити та виготовляти різне спорядження для потреб військових, а також сформувати та видати п’ять тисяч примірників посібників з тактичної медицини.
Вона відзначила, що їхній волонтерський рух намагається бути максимально адаптивним, тому реагує на потреби та виклики відразу. Зокрема виготовленням сухпайків, формуванням тактичних аптечок, закупівлею військової амуніції та обладнання.
Своєю чергою, інфлюенсерка та модель Анастасія Балабаш розповіла про іншу сторону соцмереж, які дуже змінилися під час війни. Вона говорила про те, як змінився світ Instagram з початком повномасштабного вторгнення, які тепер цінності та пріорітети у брендів, а також, як інформаційні продукти в соціальних мережах впливають на людей. Анастасія Балабаш відзначила, що соцмережі зараз – це велика зброя, тому навіть через них можна допомагати збройним силам України.

«Лідер думок має мати проукраїнську позицію», – наголосила інфлюенсерка.
Натомість керівниця громадської організації «Яворина-Волинь» Руслана Вознюк порівняла волонтерство у 2014 та 2022 році. Нині волонтерський рух «Яворина-Волинь» займається плетінням сіток, пошиттям тактичних рукавиць та балаклав, виготовленням буржуйок, приготуванням тушонки, організовує благодійні ярмарки, возить гуманітарну допомогу та закриває ще безліч напрямків.

Руслана Вознюк також розповіла історію, коли її десятирічний син не засмутився, що через війну святкування його дня народження не відбулося.

«Я зрозуміла, що в цієї держави надзвичайно сильне майбутнє, з новими силами продовживши свою справу», – зауважила волонтерка.
Про інший напрямок волонтерства розповіла волонтерка громадської організації «Меценати для солдата» Анастасія Кожура. З її слів, турбота про сім’ї загиблих військових – один з важливих волонтерських напрямків.

Також «Меценати для солдата» займаються опікою над дітьми, в яких війна забрала батьків. Волонтерка повідомила, що з початку повномасштабного вторгнення таких дітей було понад 200. Але з кожним днем війни ця цифра зростає, тому аби полегшити долю цих діток, волонтери докладають максимум зусиль:для них організовують заходи, подорожі, подарунки, проводять реабілітацію. Ще один напрямок – реабілітація жінок, які залишилися вдовами.
Загалом спікери наголосили, що нині жодна людина в Україні не може стояти осторонь війни: чи це бізнесмен, чи вчений, чи будь-яка інша людина. Головне – робити свою роботу добре та бути корисним своїй країні на своєму фронті.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Andrij Показати IP 29 Жовтня 2022 21:19
Балабаш просто вогонь. Може дасть менi свiй номер телефона?
Ліка Показати IP 30 Жовтня 2022 00:23
Али ж і науковці
Ніша Показати IP 31 Жовтня 2022 20:15
А які заумні фрази
Pika Показати IP 2 Листопада 2022 06:54
Ні о чем

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus