USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожен п'ятий підліток в Україні пробував наркотики або щотижня вживає алкоголь, – МВС

16 Грудня 2021 08:29
В Україні кожен п'ятий підліток пробував хоча би раз наркотики або щотижня вживає алкоголь, і кожен десятий дорослий стикався з наркотичною залежністю.

Про це під час першого регіонального форуму «Безпечна Буковина. Діти» заявила радниця міністра внутрішніх справ Ганна Міщенко, повідомляє Укрінформ.

«Кожен десятий дорослий в Україні стикався з наркотичною залежністю, кожен п'ятий дорослий – з алкогольною. Щодо дітей – кожен п'ятий підліток в Україні пробував хоча би раз наркотики або щотижня вживає алкоголь», - поінформувала радниця міністра.

За її словами, МВС наразі запускає в Україні великий пілотний проєкт у Харківській області щодо скрінінгу всіма дорослими дітей, насамперед це – вчителі.

«І в принципі, це всі дорослі, що є дотичними до дітей, які повинні побачити, чи дитина вживає і що вживає - наркотики чи алкоголь. Ми хочемо, щоб дорослі дивилися на своїх дітей і дивилися на них коректно, і розуміли, що у дитини є проблема, і що якщо дитина вживає, то це проблема, насамперед, психологічного характеру, і направляли цих дітей до психологів, з ними розмовляли, і вже зараз починали з ними працювати», - розповіла Міщенко.

Вона уточнила, що не треба робити вигляд, що у нас у школах немає дітей, які вживають алкоголь, що у школах немає дітей, які палять неподалік навчального закладу, чи що в Україні немає дітей, які приносять у школу наркотики.

«Вони є, на жаль, і ми наразі повинні з цим працювати. Ми повинні чесно про це сказати, і повинні всі максимальні міри, які є, до цього (подолання цього явища, – ред.) докладати. Тобто, по-перше – це виявлення, і потрібно звертати увагу батьків на цих дітей, - не тільки у девіантних сім’ях вживають діти, вони вживають у різних сім’ях», - наголосила Міщенко.

Радниця міністра внутрішніх справ заявила, що правоохоронці будуть у рамках пілотного проєкту щодо Харківщини навчати педагогів разом з Асоціацією дитячих лікарень України, даватимуть їм різні базові методики.

«Ми напрацювали вже методички для ОТГ (щодо альтернатив для дітей), які можуть бути використані головами ОТГ, зокрема, щоб ваші діти не тинялися і не мали вільного часу на різні дурощі та на різні правопорушення, щоб ми вже зараз над цим працювали», - сказала радниця глави МВС.

За її словами, в Україні напрацьований законопроєкт № 5715 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей кримінальної відповідальності осіб, які вчиняють правопорушення у зв’язку із наявністю залежності від наркотичних та інших психоактивних речовин, а також організації реабілітації таких осіб», який наразі знаходиться у Верховній Раді і очікує свого розгляду в першому читанні.

Цей законопроєкт покликаний актуалізувати питання залежностей та допомогти людям, які потрапили в такі ситуації і з них йдуть на правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Грудня 2021 10:15
"кожен п'ятий дорослий – з алкогольною". смішні... в нас 75%дорослих алкоголіки, враховуючи річне споживання 14 л спирту на особу за рік. яблуко від яблуні далеко впаде?
Степан (Крымчанин) до Анонім Показати IP 16 Грудня 2021 11:13
Добавлю- лично знаком с одним директором школы в Луцке алкоголиком детства. Это был официальный диагноз. Он сам мне по пьяни рассказывал.
Анонім до Степан (Крымчанин) Показати IP 16 Грудня 2021 12:12
nice!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus