USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Кожен з нас доброволець». Зеленський привітав з Днем добровольця та анонсував зменшення податків

14 Березня 2022 15:12
В обідньому зверненні 14 березня Президент Володимир Зеленський привітав українців з днем добровольця, закликав відновлювати бізнес та виходити на роботу, а також повідомив, що уряд отримав завдання послабити податки.

«Сьогодні ми відзначаємо суто наше українське свято – День добровольця. Ця наша здатність миттєво об’єднуватися у час випробувань, знаходити спільну мову і боротися разом… Ми можемо не помічати один одного у звичайному житті, але коли бачимо загрозу нашому способу життя, нашому духу, Україні, ми не вагаємося ні хвилини. Ми об’єднуємося, ми робимо все, щоб захисти своє. Українців не треба переконувати, щоб ставати добровольцями, щоб вони почали допомагати одне одному.

Потужна підтримка Збройних сил всім народом України, щирий волонтерський рух, масовий вступ до тероборони, солідарність усіх наших людей – це передумови перемоги, звільнення всієї нашої країни. Україна для нас не просто територія, як для окупантів. Вони тут нічого не розрізняють, не розуміють, тому для них це мішень.

Для нас Україна – це мільйони щасливих митей, символів, пам’ятних місць. Ми відчуваємо цю землю. Україна для нас – це наше життя, тому мільйони стали на захист нашої держави сьогодні. Сьогодні всі ми – добровольці: усі, хто захищає Україну, наших дітей, хто відчуває вільний поклик до захисту України, хто доброволець у боях чи інформаційних військах, хто захищає дороги, наші міста, офіційні і неофіційні дипломати, хто допомагає з технікою, зберігає бізнес, постачає товари, хто рятує і лікує, хто працює на транспорті, хто забезпечує зв'язок і ремонтує мережі. Усім я вдячний і щиро вас вітаю», – привітав українців Володимир Зеленський.
Також президент наголосив, що окупанти вже просять допомогу, бо не мають за рахунок чого воювати, однак попри це, українцям не потрібно розслаблятися.

«Дев’ятнадцятий день нашого спротиву. ЗСУ тримаються мужньо і креативно. Ми завдаємо таких втрат ворогу, що він не знає, де ще шукати резервів, допомоги. Це жалюгідно. Але ми не маємо права розслаблятися, російська держава готувалася до цієї війни десятки років, вони накопичували значний воєнний ресурс заради зла, заради підкорення сусідів, заради знищення України та Європи, якою ми її знаємо, яку ми цінуємо. Тому потрібно триматися, боротися, щоб перемогти, пройти до заслуженого українцями миру, чесного миру, з гарантіями безпеки для нашої держави та людей, і щоб покласти це на папір у переговорах. Сьогодні вже почалася відеозустріч делегацій, вона триває, всі чекають новин ввечері, обов’язково про це доповім», – зазначив Володимир Зеленський.

Окрім того, президент закликав українців відновлювати свій бізнес та виходити на роботу, адже економіка має працювати. Також він повідомив, що уряд отримав завдання послабити податки та максимально спростити ведення бізнесу.

«Поки держава воює, а народ захищається, має зберігатися та відновлюватися економіка України, наскільки це можливо в цих умовах. На вулицях міст має з’явитися життя – там, де дозволяє безпека, де це можуть забезпечити люди. Аптеки, торгівля, будь-який бізнес може працювати сьогодні, щоб країна жила, щоб вже починалося відновлення України. Це залежить від кожного з нас, хто здатен працювати. Економічне придушення України – це одне з завдань війни проти нас сьогодні. Ми маємо відбитися і від цього, зберегти нашу економіку, наших людей.

Тому уряд отримав чітке доручення сьогодні повернути малий і середній бізнес, забрати все, що заважає, послабити податки, прибрати абсолютно усі складнощі, щоб система не тиснула, аби люди могли працювати так, як вони можуть, там, де вони можуть. На час війни і на час розбудови потрібна нова податкова модель. Потрібно оновити фінансові правила, аби люди відчували, що можна проявляти гнучкість, відчували, що всі гроші та цінності будуть збережені, і що можна не боятися втратити щось, бо держава гарантує безпеку активам і накопичуванням. Кабмін вже працює над тим, як оформити це нормативно. День-два – будуть деталі», – повідомив президент.

Він пообіцяв, що після війни Україна все відбудує, для цього вже формують спеціальні фонди: «Російські війська продовжують знищувати нашу інфраструктуру, продовжують бити по наших містах: Київщина, Чернігівська область, Сумщина, Харків, південь, Донбас. Але знайте, ми все відбудуємо, кожну вулицю кожного міста, кожний будинок, кожну квартиру кожного українця. Після війни, я впевнений, ми зможемо зробити це швидко, ми спрямуємо на це усі наші сили, усю допомогу світу. Ми вже формуємо фонди, щоб Україна жила».

«Але поки окупанти на нашій землі, ми маємо бити їх так, як тільки можемо, гнати, як тільки вміємо. Захищати міста, захищати села, захищати кожен метр нашої землі, кожну частинку українського серця і душі. Допомагайте одне одному! Підтримуйте одне одного! Підтримуйте оборону! І захищайте державу! Разом переможемо. Слава Україні!» – резюмував Володимир Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus