USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Козюра шантажем вимагає землю в Луцьку та дозвіл на багатоповерхівку: депутати «Батьківщини» звернулися до Юлії Тимошенко

30 Листопада 2023 11:58
Голова Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина», депутат Волиньради Андрій Козюра забороняє депутатам Луцької міськради від цієї політсили голосувати на сесійних засіданнях за важливі питання, повʼязані з життєдіяльністю громади, вимагаючи для себе виділення земельної ділянки у Луцьку та дозволу на початок будівництва багатоквартирного будинку поблизу річки Стир. Через тиск і погрози Андрія Козюри депутати фракції ВО «Батьківщина» звернулися до лідерки політсили Юлії Тимошенко.

Про це йшлося на пресконференції за участю депутатської фракції ВО «Батьківщина» Луцької міської ради: голови фракції Олександра Козлюка, депутатів Ірини Чебелюк, Андрія Авраменка та Дмитра Грачова.

Як розповів очільник фракції Олександр Козлюк, членам фракції за рішеннями засідань бюро Волинської обласної та Луцької міської партійних організацій ВО «Батьківщина» було заборонено голосувати на сесії міськради за певні проєкти рішень, зокрема ті, які безпосередньо стосуються забезпечення життєдіяльності громади.

«Наприкінці літа відбулася зустріч із головою Волинської обласної партійної організації Андрієм Козюрою. Нам сказали, що ми як фракція маємо підійти до Луцького міського голови й чітко заявити, що повинні бути вирішені питання про надання вільної земельної ділянки площею 0,5 гектара на вулиці Глушець, 55 і про багатоквартирну забудову території на вулиці Ковельській, 17», – пригадав Олександр Козлюк.Йдеться про земельну ділянку на вулиці Глушець, яку Козюра, за повідомленнями в ЗМІ, ще в 2017 році оформляв на свого колишнього помічника Юрія Войта. Проте отримати її так і не зміг, адже на сполох забили частина депутатів, які зазначили, що землю хочуть віддати в довгострокову оренду, а не продати з аукціону.
Вочевидь, пів гектара землі недалеко від центру Луцька дуже припали до душі Андрію Козюрі, якщо вже 6 років він намагається за безцінь отримати дороговартісну ділянку.
А для ділянки, що на вулиці Ковельській, 17, депутат вже декілька років поспіль марно намагається добитись дозволу на початок будівництва житлового комплексу, який може закрити панораму старого Луцька. В народі цю ділянку охрестили “Козюрине болото”. Андрій Козюра заявляв, що лише надає юридичні послуги для забудовника. Проте волів не згадувати того факту, що фірма, якій належить ділянка, має прямий стосунок до його родичів.
Оскільки проштовхнути ці питання депутати фракції відмовилися, 18 серпня на засіданні бюро Волинської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» з ініціативи Андрія Козюри було вирішено «зобов’язати депутатів Луцької міської ради утриматися від голосування по земельних питаннях, крім голосувань щодо оформлення землеволодінь під існуючими індивідуальними житловими будинками та нерухомістю фізичних осіб». До слова, це рішення бюро депутати міськради від згаданої політичної сили отримали за 10 хвилин до початку сесії міськради, наголосив Андрій Авраменко.
Відповідно до рішень розширеного засідання Луцької міської партійної організації ВО «Батьківщина» від 22 вересня депутатів Луцької міської ради вже зобов’язали не підтримувати низку інших важливих проєктів рішень, наприклад, пов’язаних із детальними планами територій, комунальним майном, діяльністю «Луцьктепла» чи «Луцькводоканалу».

У жовтні рішенням засідання бюро Луцької міської партійної організації ВО «Батьківщина» депутатам заборонили голосувати, зокрема, за важливе питання «Луцьктепла». У листопаді депутати міськради від фракції ВО «Батьківщина» рішенням засідання бюро були зобов’язані не підтримувати такі питання сесії, як-от про розробку і внесення змін до детальних планів, підтримку комунальних підприємств тощо.

«Це прямий тиск на нас як на депутатів, тому що ми не можемо повною мірою здійснювати наші повноваження, не можемо відстоювати інтереси наших виборців. Сьогодні нам не дають цього робити. Тому ми вирішили роз’яснити ситуацію, аби люди могли скласти цей пазл. Ми бачимо, що зараз відбувається лобіювання особистих інтересів тільки однієї людини. Сьогодні Андрій Григорович перетнув точку неповернення. Він нівелює роботу депутатів Луцької міської ради», – сказав Олександр Козлюк.

Він звернув увагу, що неодноразово про засідання бюро Луцької міської партійної організації ВО «Батьківщина» депутатам міськради від фракції повідомляли незадовго до їх початку, тому вони просто фізично не могли бути присутні на них.
«Я думаю, можливо, з ініціативи партійної організації буде запущено процедуру відкликання нас як депутатів міської ради. Але нам уже наболіли ці недолугі рішення бюро, – зауважив Андрій Авраменко. – Нас як депутатів міськради обмежують у наших повноваженням. Ми не можемо просто як овочі на грядці сидіти й не голосувати за ті чи ті питання. Люди збирають документи, звертаються у ЦНАП, чекають на рішення, а ми, тому що бюро нам заборонило, не можемо голосувати. А все чому? Бо Андрій Григорович захотів пропихнути питання про земельні ділянки. Нас нівелюють як депутатів в очах громадськості, тому ми вирішили не мовчати».

Ірина Чебелюк пояснила, що, згідно зі статутом ВО «Батьківщина», невиконання рішень бюро депутатами може призвести до виключення їх із партії і як наслідок відкликання як обранців громади.

Також депутати від ВО «Батьківщина» обговорили питання формування проєкту бюджету Луцької громади, яке розглядали на сесії міськради 29 листопада. Було вирішено наступного року спрямувати не менш як 500 мільйонів гривень і вільні залишки на закупівлю необхідного оснащення військовослужбовцям. Андрій Козюра, виступаючи на сесії, вимагав передбачити на військові цілі не менш як півтора мільярда.

Колеги назвали цю заяву голови обласної партійної організації ВО «Батьківщина» популістською, адже Андрій Козюра як колишній депутат міськради і чинний депутат облради не може не знати, з яких надходжень і видатків складається бюджет громади.

Читати ще: Обіцяє «радикальні дії»: як депутат Волиньради погрожував колегам з міськради через гроші на ЗСУ

«Дуже легко сказати публічно: депутати не виділили півтора мільярда гривень. Але потрібно розуміти, чи це можливо, – зауважила Ірина Чебелюк. – Рішення мають бути грамотними. Вони мають відповідати юридичним нормам, а не просто – натиснути на кнопку, тому що так забажалося комусь».

«Прогнозований бюджет громади – 2,9 мільярда гривень. У нас є центр реабілітації учасників бойових дій, ургентна лікарня, школи, дитсадки та інші комунальні заклади, які мають оплачувати платіжки за електроенергію, тепло, воду. У нас є «Луцькводоканал», «Луцьктепло»… І вимагати через коліно половину бюджету громади – це крайність!» – зазначив Олександр Козлюк.
Насамкінець він як очільник фракції ВО «Батьківщина» в Луцькій міській раді звернувся до лідерки політичної сили Юлії Тимошенко.

«Через нас як депутатів Луцької міської ради хоче лобіювати свої особисті меркантильні інтереси голова Волинської обласної партійної організації (Андрій Козюра, – ВН). Нас обмежили у виконанні депутатських повноважень. Нас залякували. Я цитую його (Козюри, – ВН) фразу: «Я потім подивлюсь, що я з ними буду робити». Знаєте, Андріє Григоровичу, нам не потрібні наші депутатські повноваження, якщо ми не можемо відстоювати інтереси мешканців нашої громади, допомагати людям, які нас обирали.

Юліє Володимирівно, ми хотіли би, щоб ви вплинули на голову Волинської обласної партійної організації, який сьогодні відстоює свої бізнес-інтереси, вплутуючи в це також народних депутатів із вашої партії. Юліє Володимирівно, ми просимо вашої підтримки як нашої лідерки і всебічного розслідування ситуації», – резюмував голова фракції ВО «Батьківщина» в Луцькій міській раді Олександр Козлюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
123 Показати IP 30 Листопада 2023 12:30
ооооооо, ну нарешті це десь вспливло))) знали вже не тільки депутати про це) КОЗЛЮРА, ЯК ДІЛА?
Ги Показати IP 30 Листопада 2023 12:32
От... Козюра!
Пропоную Показати IP 30 Листопада 2023 12:34
НАПисати заяву у ДБР військовослужбовцям під час проходження військової служби (навіть атошним) заборонено займатись комерційною діяльністю
до Пропоную до Пропоную Показати IP 30 Листопада 2023 13:48
Сумісна діяльність вважатиметься порушенням, якщо особа займає військову посаду ЗСУ (наприклад командира роти чи заступника командира роти). Сумісна діяльність не буде порушенням та дозволятиме отримувати доходи, якщо військовослужбовець не є військовою посадовою особою. У випадку, якщо мобілізований не є військовою посадовою особою, він може займатись підприємницькою діяльністю
juj Показати IP 30 Листопада 2023 12:56
з якого носа ті козюри вилазять?
Лучани Показати IP 30 Листопада 2023 13:17
То питання вже не до Козюри - з ним то якраз уже давно все ясно ! Проаналізуйте його дії каденцій Романюка, подивіться на кришовані Козюрою новобудови, розпитайте працівників органів влади, шо він витворяв і як йшов по людських долях до своєї мети. Знає добре, шо скоро урветься і спішить. Але тут докір виборцям: Бачили очі, шо вибирали, ... . А зараз думайте і робіть висновки. Авторитету і поваги до тої людини - нуль !
Тарас Пащенко до Лучани Показати IP 2 Грудня 2023 09:24
То сі той що бруківку людську за батьком крали тачками??? Ганьба
Вервольф Показати IP 30 Листопада 2023 13:17
Козюру- як камуняцкого виблядка-- на передову --хай там із мацкалями пограєцця....
Нарешті Показати IP 30 Листопада 2023 13:29
Нарешті конкретно відреагували на закиди цього хероя-захисника-тиловика.Який він воїн!!! Знову влізти в депутати у військовій формі вже не вдасться.
намокраН Показати IP 30 Листопада 2023 15:39
Чув що Козюра ,,Волинь АкваСтандарт,, продав Рівненським... Незрозуміло чому ? Невигідно ? Мало коштів прибутку? Напевно кращісхеми з'явилися? Скільки Лучан, ,,Луцькводокалан,, + ,,ЛуцькТепло,, розводили на гроші ...
Радувець Ларіса Показати IP 30 Листопада 2023 16:12
При чому тут якась Юля? Чому правоохоронні органи вже не взяли в оборот цю особу? Скільки терпіти вже цих пройдисвітів?
321 Показати IP 30 Листопада 2023 16:17
Нагадайте, хто така Тимошенка. Це часом не та ..., що в Дубаї гріється під час війни?
До пропоную до про Показати IP 30 Листопада 2023 17:13
Тоді яка у Козюри військова посада шо він не являється військово-посадовою особою? Призов чи по мобілізації чи по контракту не звільняє мабуть від відповідальності
Луч Показати IP 1 Грудня 2023 19:11
Войт працівник козюри!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus