USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцька міська виборча комісія припинила відкликання депутатів міськради

7 Червня 2018 19:56
Взяти до відома постанову Верховного Суду та припинити ініціативу про відкликання п’яти депутатів Луцької міської ради вирішили члени Луцької міської виборчої комісії.

Про це йшлося під час засідання міської виборчої комісії 7 червня.

Зсідання розпочалося з палких суперечок голови комісії Леоніда Будцева з членами комісії. Зокрема, він намагався не дати можливості двом новим членам комісії, Ірині Чебелюк та Лілії Ярощук, зачитати присягу і перейти до участі в розгляді питань порядку денного. Після тривалої суперечки вони все ж зачитали присягу.


Член комісії Ірина Чебелюк запропонувала внести до порядку денного проект рішення про взяття до відома постанови Верховного Суду від 25 квітня 2018 року № 803/1159/17 про припинення ініціативи відкликання депутатів Луцької міської ради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука.


Голова комісії Леонід Будцев оголосив перерву для того, аби ознайомитися з пропозицією та зателефонувати в ЦВК. Після перерви він стверджував, що, на його думку, ухвалювати рішення про припинення ініціативи відкликання депутатів міськради комісія не може, відповідно до постанови Верховного Суду.

Як розповів адвокат депутатів Святослав Туз, справу розглядали у Волинському окружному адміністративному суді, де були присутні представники Луцької ТВК, троє представників депутата Артема Запотоцького, представники депутатів. Після цього Запотоцький подав апеляцію. Львівський апеляційний суд підтвердив правоту рішення ТВК від 21 серпня 2017 року. У відповідь Артем Запотоцький подав касаційну скаргу. Святослав Туз написав відзив, клопотання, щоб справу розглядали в його присутності, як представника п’ятьох депутатів міськради. Він отримав відповідь з Верховного Суду про те, що відзив отриманий, але 25 квітня суддя в підготовчому засіданні прийняв згадану постанову, грубо знехтувавши правами адвоката. Захисник також запитав, чи надходили документи від виконавчої служби у ТВК щодо виконання постанови Верховного Суду. З’ясувало, що такі документи не надходили, тому що комісію ніщо не зобов’язує ухвалювати те чи інше рішення. Отже, комісія як колегіальний орган вільна в обговоренні питання та має право ухвалювати будь-яке рішення. Так, у постанові Верховного Суду немає зобов’язальної частини.

Як повідомила Ірина Чебелюк, постанову про припинення ініціативи відкликання депутатів Луцької міськради пропонують ухвалити, зважаючи на те, що комісії не вдалося провести перевірку достовірності підписів громадян на підписних листах на підтримку ініціативи відкликання депутатів.


За цей проект рішення проголосували 11 членів комісії, проти було 7 членів. Таким чином, Луцька міська виборча комісія припинила ініціативу відкликання п’яти депутатів Луцької міськради.

Нагадаємо, у серпні минулого року припинили ініціативу за відкликання депутатів, яке фінансувала олігархічна група «Континіум». Відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука ініціювали члени обласного осередку БПП «Солідарність». Депутати, однак, стверджували, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Ініціатори відкликати депутатів міської ради назвали заменшену цифру необхідних підписів. Окрім того, виборча комісія розглядала питання з порушенням закону та ховалася від ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Закон Показати IP 7 Червня 2018 21:40
Правильно зробили......Вітаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus