USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

КП «Ласка» пропонують віддати волонтерам

24 Липня 2015 16:15
Мільйони гривень витрачають з міського бюджету Луцька на комунальне підприємство «Ласка», а собак у місті не меншає. Депутати Луцької міськради наголошують, що ця структура не може далі існувати в такому вигляді й потребує закриття та передачі його функцій волонтерам.

Під час прес-конференції на тему: «Про результати діяльності КП «Ласка», яка відбулася у департаменті «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку», звітувала директор закладу Дана Новарчук.

«Цього руко підприємство отримало 218.1 тисячі гривень дотацій з міського бюджету та 286.5 тисячі гривень власних надходжень, витрати за І півріччя – 584.7 тисячі гривень», - розповідає Новарчук.
Згідно зі звітом директора комунального підприємства, торік на «Ласку» привезли 1192 тварини, стерелізували 548, вакцинували 450, пролікували 74, прилаштували у сім’ї 1026 псів. Цього року на підприємство привезли 638 собак, прилаштували у сім’ї 568, стерелізували 224, вакцинували 180, пролікували 46 псів.

Вражає й те, що за цей час вмерли та евтанезували (приспали) 163 тварини, повернули у місто 186 собак.

Нагадаємо, нещодавно КП «Ласка» назвали «машиною для освоєння бюджетних коштів». Обранців громади обурив намір будівництва паркану вартістю 400 тисяч гривень. Так, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук ініціює Проект рішення про закриття КП «Ласка», через систематичні порушення в діяльності підприємства, непрозорість роботи установи та недотримання санітарно-епідеміологічних норм у Луцьку.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Ігор Поліщук каже, що інформація про зменшення кількості собак у місті – неправдива.

«Я ходжу до людей на своєму окрузі та бачу, що пси, як і раніше, так і зараз зграями бігають. Якщо розібратися, то вони от що роблять: ловлять собак, тримають у себе, стерилізують та випускають на вулицю. Окрім того, собаки хворіють вірусами, гризуться та мруть. Однозначно це має бути не комунальне підприємство, а установа. Тоді ми будемо чітко знати, на що витрачаємо кошти. Адже так як зараз воно не може далі існувати. Коли його створювали, то казали, що з бюджету коштів не буде просити, адже буде заробляти. Як бачимо зараз, 2 мільйони 400 тисяч гривень вони отримали за 2.5 роки, з яких мільйон 632 тисячі гривень – це кошти міського бюджету, власних надходжень 766 тисяч 500 гривень, що є, в більшості випадків, благодійна допомога», - наголошує депутат.

Зауважимо, що в Луцькому зоопарку, де чимало великих та малих тварин, є багато птахів, - парцює стільки ж людей, як і в КП «Ласка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Хлоп Показати IP 24 Липня 2015 16:29
Вже давно треба комісію по захисту прав людини перейменувати у комісію по захисту прав собак та інших хижаків у комунальних закладах міста Луцька, бо це, судячі з щоденної інформації у ВН, її головне та єдине зайняття. Не на порожньому місці виникла така неабияка заціківленість, в цій комісії зібралися найкращі спеціалісти по хижаках - Осіпов, Поліщук, Шиба, їх досвід у цьому питанні набувався власним життям. Молодці!
я Показати IP 24 Липня 2015 16:59
і нехай такі любителі собак як моя сусідка за ними доглядають А ще штрафи тим хто викидає собак на вулиці
пф до я Показати IP 24 Липня 2015 22:44
а це до муніципальної дружини, яка нічого в Луцьку не робить! штрафування їхня справа!
303 Показати IP 24 Липня 2015 17:09
Правильно, Дані вже давно пора за свій кошт утримувати "любих песиків", а то грошима громади всі добрі "керівники".
Анонім Показати IP 24 Липня 2015 17:19
Ну що за дурниці, як волонтерам?! Хто буде цим займатися?! А що собак не меншае, то це така ментальність в жителів нашого міста, плодити тварин і викидати на вулицю. Роз'яснювальну роботу тим же депутатам треба вести серед населення, а закрити притулок, чи повбивати тварин,то найпростіше............
101 Показати IP 24 Липня 2015 18:41
десь виходить нестиковка... якщо підприємство комунальне і не порядковуються міській раді то чому проводиться фінансування? В протилежному випадку фінансуємо і не знаємо за що? ніяк не можу зрозуміти - якщо підприємство порядковуються міській раді то вчому проблема щоб організувати щотижневий звіт з фотопідтвердженням виловлених псів з відповідним "паспортом" по кожному псові. Тим більше є ще бухгалтерські звіти. "Я ходжу до людей на своєму окрузі та бачу що пси, як і раніше, так і зараз зграями бігають" - чому не подзвонити на те підприємство і власноруч побачити роботу підприємства. В разі необхідності скласти відповідні акти. Де інформація для громади від міської ради по псам, куди дзвонити - створіть хочаб на місяць гарячу лінію і будете володіти повною ситуацією.
н Показати IP 24 Липня 2015 21:34
Волонтерам віддайте все: собак, армію, пристарілих, малозабезпечених, інвалідів, сиріт,паліативних хворих. Хай працюють! Депутатам і адміністрації міста - по планшету і в куточок до ікон. Будемо на них молитися, для того і вибирали. на те і податки хай ідуть
хм Показати IP 24 Липня 2015 22:51
"вони от що роблять: ловлять собак, тримають у себе, стерилізують та випускають на вулицю. Окрім того, собаки хворіють вірусами, гризуться та мруть." Ви здається зводити наклепи, пане. Це підприємтсво ще й вакцинує собак, аби вони не хворіли на сказ та не завдали шкоди лучанам! ви ходите, дивитись, а пишете брехню. Не бачили шо в собак на вушках кліпси, себто вони вакциновані та стерелізовані? ви рахували скільки коштують ліки шоб почікати кобеля? а полікувати бідну тварину, з якої познущались! в нас таких людей і в особливості дітей море! знаю такі двори! калічать кошенят, цуценят, вибивають челюсті, підпалюють, насаджують на забори!!! Може на таку жорстокість варто звернути увагу? а потім кп забирає до себе і виліковує! вибори почались і написали на притулок. Давайте по правді, проведіть паралель з іншими містами, де притулків взагалі немає, там купа зграй, величезна купа, яких просто труять, вирішивши шо так дешевше. А тварина 2 години брикається в конвульсіях, виє на очах в горожан, дітей! Уявляєте яка потім психіка? як дитині жити в такому світі, адже вона змалку бачить зло!
віра до хм Показати IP 26 Липня 2015 18:36
Згідна з Вами на 100%!
доу Показати IP 24 Липня 2015 22:53
тр може гоніть бочку ше й на муніципалів тоді! а вони в місті шо роблять? вони мали би співпрацювати з притулком, штрафувати господарів, в яких тварини бігають самі по собі, не зареєстровані, не чіповані, без намордника, какають на узбіччах. Досі вигулюють собак на шкільних дворах, що є заборонено...докопались ппц.
Анонім Показати IP 24 Липня 2015 23:41
щоб тварин не більшало треба штрафувати людей які їх викидають на вулицю! а КП "Ласка" виконує справно свою роботу! а щоб краще бачити що собак поменшало і вони з кліпсами бігають - то депутатам треба хоч зрідка виходити зі своїх машин!
лучанин Показати IP 25 Липня 2015 12:20
уявіть,скільки пані Новарчук списує наркотиків і скільки їх заганяє відповідним споживачам, мотивуючи їх використання стерилізацією тварин. хтось перевіряв чи вів облік насправді використаних наркотиків? скільки грошей списують на псевдо утримання бездомних песиків, а скільки крадуть офіційно! щойно треба організувати картинку,то Новарчук назбирує собак по Луцьку,відбирає у людей через силу, аби показати свою діяльність. І краде, краде, краде, краде...
н до лучанин Показати IP 25 Липня 2015 14:27
Об'ївся собачих наркотиків? Яких, до речі, наркомани не вживають. ТИ параною і шизофренію лікує, лікуй, лікуй, лікуй... А то пожиттєве в дурці світить, світить, світить,світить...
до Новарчук Показати IP 25 Липня 2015 15:47
наркотиків собачих немає. є загальні, так звані. прострочені наркотики або ті, які начебто колють "ласка"і ветеринари під час проведення операції стерилізації.Однак таких операцій, звісно, не проводять, а наркотичні засоби списують наліво і направо,. Ніхто ж не контролює злодіїв...
ом Показати IP 25 Липня 2015 18:39
На рахунок наркотиків це вже зашкал параноі рекомендував поїхати в Ліпіди і розказати це психіатру
вовк Показати IP 25 Липня 2015 18:49
Полішука і Шибу посадити планшети їх продати і купити пса пристойного їдла. Паркан збудувати і засадити за нього дупутатів хай гризуться ск*ти.
до Новарчук Показати IP 25 Липня 2015 19:40
Нікому так не цікаво як самій Новарчук із цими коментарями. щоб ти не писала Новарчук, однак за все у цьому житті треба платити. доведеться і тобі - підстреленій казковій "красуніі" відповідати за все. давно скиглила про любов до братів наших менших? по очах видно. що перед нами сидить жадібна хитра і підступна шахрайка, яка звикла викручуватися і писати усілякі дурниці на свій захист. погодьтеся, що ця тема зазвучить на виборах, оскільки є факти задокументовані (!), за якими все таємне стане відомим лучанам. чим погано Новарчук живеться із зарплатою у 4, 5 тис грн? ці гроші їй дають, здираючи із лучан останню шкуру. Погодьтеся, що не за гарні очі, оскільки ті очі дуже хитрі і підлі.....
н до до Новарчук Показати IP 26 Липня 2015 00:14
серед нас провидці! скільком же людям треба голову лікувати!!!!!! звернись в Ліпіни, чула там як не допоможуть, то хоч від людей ізолюють
Iван Показати IP 25 Липня 2015 23:57
Якими виростуть нашi дiти, якщо ми на iх очах вбиватимемо тваринок, з якими вони граються ? У нас в дворi жодна собачка не вкусила нiкого. Собак також треба поважати бо це Боже створiння.
Петро Показати IP 26 Липня 2015 12:15
Новарчук,ти вже задрала своїми коментарями під різними ніками. Твої соплі з приводу бідолашних цуциків уже не пройдуть. двічі в одну річку зайти не можна. ще трохи тобі розуму, але в очах одна хитрість. бачать люди чого ти насправді варта.
Анонім до Петро Показати IP 26 Липня 2015 18:39
Д..не створіння..
ом таке враження скл Показати IP 26 Липня 2015 19:06
Якщо очолить цю організацію не приведи Господи йовбак-сцибульська яка організовує всю цю брудну компанію проти кп ласка та новарчук тоді побачите що буде її не перевірить ніхто бо очі повидирає або відразу підете до суду тепер коли дана стільки зробила і місце вибила і вольєрів надбудувала і операційну шикарну зробила можна забирати робити го і відмивати гроші. цю амбітні жінку зовсім не цікавить доля безпритульних собак вона поставила собі за мету з'їсти новарчук бо має до неї особисту неприязнь і хоче з'ясувати особисті стосунки на собаки кістках
а-я до ом таке враження скл Показати IP 28 Липня 2016 23:46
цибульска очолюе свою.....кого она взяла в свои руки-никто не погиб. а где новарчук там сплошное вранье и пиар. результат-смерти не винных животных.а новарчук бабло и должность. жаль,что люди вызывая,так званую -ласку- не понимают что становятся заказчиками убийств этих животных.
небайдужа лучанка Показати IP 27 Липня 2015 08:53
А де були ці горе волонтери коли по Луцьку стріляли собак на очах у перехожих та діте й за 250 тисячного населення міста одна новарчук почала серйозно займатися вирішенням цієї проблеми вибила місце надбудувала вольєрів зробила шикарну операційну то тепер можна забирати і робити Го а скільки на це треба було часу і здоров'я покласти таке враження складається ніби п цибульська сиділа в цього чекала а тепер коли все готово можна забирати а ви спробуйте організувати як новарчук з нуля і створіть їй конкуренцію а ми побачимо чия робота дієві того і підтримало оце буде по європейському
Наташа Показати IP 27 Липня 2015 13:24
Дана, те що ти крадеш, це факт. Не оправдовуйся. Не прикривайся люов’ю до тварин. Гнати тебе в шию. І заборонити і близько підходити до собак і взагалі всякої живності
небайдужа лучанка на Показати IP 27 Липня 2015 14:05
Чому як краща не взяла за руку і не викликала міліцію наскільки мені відомо то такого крадія як ти Наташа ще треба пошукати забула як в подружки вкрала гроші
анонім Показати IP 27 Липня 2015 14:40
Як крала новарчук не бачила а от скільки віддавала і віддає своїх грошей то бачила точно
ЮЮЮЮЮ до анонім Показати IP 28 Липня 2015 16:50
а де взяла стільки?
Анонім Показати IP 17 Серпня 2015 07:01
А чому у Тільки у Новарчук питаєте де взяла гроші вона працює а чому не питаєте де взяла гроші цибульська яка організовує цю брудну компанію підете і подивіться в Ліпінах на її будинок і авто а вона ніде не працє то запитайте ще в неі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus