USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Кравчук «обіцяє» посадити чиновників у інвалідні візки

10 Квітня 2013 17:12
Підібрати «уважний» персонал для семи маршрутних таксі просить заступник міського голови Святослав Кравчук у перевізників. За його словами, це - необхідність, адже спеціалізованих автобусів з підйомниками для людей на візках - вкрай мало, тому треба забезпечити комфортне пересування цих людей у наявному міському транспорті.

Про це стало відомо під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста 10 квітня.

За словами заступника начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Олександра Середи, не всі водії спеціалізованих маршруток вміють допомогти людині на візку піднятися до салону маршрутного таксі, адже для цього треба витрати кілька хвилин та знати, як користуватись підйомником, або відкидною платформою.

Для зручності «візочників», Кравчук пропонує на зупинках встановити інформаційні дошки, де чітко буде вказаний графік спецтранспорту. «Треба розпланувати рух цих автобусів таким чином, щоб люди з особливими потребами знали, о котрій годині можна доїхати у потрібне місце цими автобусами», - наголосив посадовець.

Кравчук нагримав на Середу, вказавши, що від інформації, яку він подає про наявні 7 спецавтобусів, візочнику «не легше».

«Часто люди на візках під’їжджають до зупинок, а водій не знає, як той підйомник включити або виключити для того, щоб в салон можна було заїхати», - зауважив заступник міського голови.

Аби чиновники краще розуміли проблеми цієї категорії людей, Кравчук пригрозив посадити їх у візки та запустити одного по «доступних» переходах, іншого – в автобуси.

«От тоді поїдете, подивитесь по місту, як це просто, а тоді візьмете свої інструкції і будете махати перед автобусами та водію розказувати, що і як», - обурився посадовець.

«Інструкція цих людей не цікавить, їх цікавить факт переїзду через пониження, факт посадки в автобус, а інструкції ми всі навчилися писати і ними прикриватися», - наголосив Кравчук.

За його словами, у місті потрібно створити умови, щоб людина на візку точно знала, що вона сяде в цей автобус, який її завезе, а водій в цьому допоможе. «І справа тут не в кількості. Ці сім автобусів повинні працювати, як годинники», - резюмував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
поліщук Показати IP 10 Квітня 2013 17:45
Тьху. А я думав, що він чиновникам ноги попереламує. А так, один словесний понос.
місцевий до поліщук Показати IP 11 Квітня 2013 09:37
А це у стилі Кравчука!:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus