USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Країни ЄС продавали Росії зброю, коли Кремль готувався до війни в Україні, – ЗМІ

23 Квітня 2022 23:26
Німеччина та Франція обходили ембарго Європейського союзу на постачання зброї Росії, яке було введене у 2014 році після анексії Криму та вторгнення на Донбас.

Про це пише УНІАН з посиланням на The Telegraph.

За даними видання, німецькі та французькі компанії постачали Москві бомби, реактивні снаряди та іншу військову техніку в обхід ембарго. Всього за час дії обмежень вони поставили в Росію військової техніки на суму 273 млн євро.

The Telegraph припускає, що цю зброю російські окупанти використовують у війні проти України.

«Вони відправили (Москві, – ред.) обладнання, в тому числі бомби, реактивні снаряди, ракети та гармати, попри ембарго ЄС на постачання зброї в Росію, введене після (окупації, – ред.) Криму у 2014 році», – зазначає газета.

Також видання повідомляє, що принаймні 10 країн-членів НАТО експортували з Росії озброєння майже на 350 млн євро. Близько 78% від загальної кількості було поставлено німецькими та французькими компаніями.

«І Париж, і Берлін чинили опір забороні ЄС на покупку газу в Росії, і в цей час блок платить Москві мільярд євро в день за постачання енергоресурсів», – пише видання.

Цього місяця Єврокомісія виявила лазівку для обходу ембарго та закрила її лише після наростання протестів з боку країн Балтії та східних країн-членів ЄС.

Посли Польщі та Литви ініціювали внесення змін до тексту початкового ембарго на постачання зброї в РФ. За даними Європейської комісії, країни ЄС торік продали Росії зброю та боєприпаси на суму 39 мільйонів євро. Тоді Кремль готувався до вторгнення в Україну.

Голова комітету з питань оборони Тобіас Елвуд заявив, що всі країни-члени НАТО повинні заявити, що вони не продають зброю Росії.

«Якщо ми погоджуємося з тим, що Росія зараз становить екзистенційну загрозу європейській безпеці, то нема виправдань жодній європейській країні, яка продовжує постачати Росії зброю», – сказав він.

Разом з Німеччиною та Францією зброю Росії з 2015 по 2022 рік продавали:

Італія (на суму 22,5 мільйона євро);

Велика Британія (2,4 мільйона євро);

Австрія, Болгарія та Чехія (49,3 мільйона євро).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 24 Квітня 2022 22:31
30 років незалежності і 8 років війни..Чому ми не готувались до маштабного вторгнення? Де наші президенти ,Кравчук ,Кучма,Ющенко щось їх не чути..Чим вони займались під час свого президетства ?Незнали що планується повномаштабне вторгнення ? Недумаю..Так в чому справа ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus