USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Росія рухається до повної поразки в Україні. Прогноз із 12 пунктів

13 Березня 2022 14:12
Відомий американський філософ, політолог і публіцист, професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма дав прогноз щодо наслідків для РФ після вторгнення до України.

Прогнози Фукуями з 12 пунктів опублікував онлайн-журнал American Purpose, передає УНІАН.

1. Російське планування було некомпетентним, заснованим на помилковому припущенні, що українці налаштовані прихильно до Росії і що їхні збройні сили зваляться одразу після вторгнення. Російські солдати, очевидно, везли парадну форму для маршу перемоги, а не додаткові боєприпаси та пайки. На даний момент Путін направив на цю операцію більшу частину всіх своїх збройних сил – він не має величезних резервів сил, які міг би закликати до участі в битві. Російські війська застрягли за межами різних українських міст, де вони стикаються з величезними проблемами із постачанням та постійними нападами українців.

2. Крах їхнього становища, швидше, буде раптовим і катастрофічним, ніж повільним у межах війни виснаження. Армія в польових умовах досягне точки, коли її не можна буде ні забезпечити, ні вивести, і бойовий дух випарується. Принаймні на півночі. Росіяни почуваються краще на півдні, але ці позиції буде важко утримати, якщо північ звалиться.

3. До того, як це станеться, дипломатичне рішення війни неможливе. Не існує мислимого компромісу, прийнятного як для Росії, так і для України з огляду на понесені ними на даний момент втрати.

4. Рада безпеки ООН вкотре довела свою марність. Єдиною корисною річчю було голосування на Генеральній асамблеї, яке допомагає виявити поганих чи уникливих гравців у світі.

5. Обидва рішення адміністрації Байдена не оголошувати безпольотну зону і не допомагати перекидати польські МіГи були правильними. Набагато краще, щоб українці перемогли росіян наодинці, позбавивши Москву приводу, що на них напало НАТО, а також уникнувши всіх очевидних можливостей ескалації. Зокрема, польські МіГи мало що додадуть до можливостей України. Набагато важливіше постійне постачання «Джавелінів», «Стингерів», «Байрактарів», медикаментів, обладнання зв’язку та обміну розвідданими. Я припускаю, що українські сили вже направляються розвідкою НАТО, яка діє за межами України.

Читати ще: Путін трактуватиме запровадження безпольотної зони над Україною як участь у збройному конфлікті

6. Ціна, яку платить Україна, безперечно, величезна. Але найбільшої шкоди завдають ракети та артилерія, з якими ні МіГи, ні безпольотна зона нічого не можуть вдіяти. Єдине, що зупинить бійню, це поразка російської армії на землі.

7. Путін не переживе поразки своєї армії. Він отримує підтримку, тому що його вважають найсильнішою людиною. Що може запропонувати, коли продемонструє некомпетентність і втратить сили примусу?

8. Вторгнення вже завдало величезних збитків популістам усього світу, які до нападу одностайно висловлювали симпатії Путіну. Серед них – Маттео Сальвіні, Жаїр Болсонару, Ерік Земмур, Марін Ле Пен, Віктор Орбан і, звичайно, Дональд Трамп. Політика війни оголила їх відверто авторитарні нахили.

9. Війна досі була добрим уроком для Китаю. Як і Росія, Китай за останнє десятиліття створив, здавалося б, високотехнологічні збройні сили, але вони не мають бойового досвіду. Погану роботу російських ВПС, швидше за все, повторить ВПС Народно-визвольної армії, яка також не має досвіду управління складними повітряними операціями. Ми можемо сподіватися, що китайське керівництво не обманюватиме себе щодо власних можливостей, як це зробили росіяни, обмірковуючи майбутні дії проти Тайваню.

10. Сподіваймося, що Тайвань самостійно зрозуміє, що потрібно готуватися до бою, так само як це робили українці, і відновлять призов на військову службу. Не здаваймося без бою.

11.Турецькі дрони «Байрактар» стануть хітом.

12. Поразка Росії зробить можливим «нове народження свободи» і вимкне наше ниття щодо занепаду глобальної демократії. Дух 1989 житиме й надалі, і все завдяки купці хоробрих українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus