USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Кремль використає «мирний план» Африки, – ISW

18 Червня 2023 12:28
Росія, швидше за все, скористається запропонованим планом країн Африки по врегулюванню війни для створення власних інформаційних операцій з метою уповільнити військову допомогу західних партнерів Україні.

Про це йдеться у аналітичному огляді американського Інституту вивчення війни (ISW), оприлюдненому напередодні.

Оглядачі нагадують, що делегація, яка представляє сім африканських держав після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським 16 червня, зустрілася з президентом Росії Володимиром Путіним у Санкт-Петербурзі 17 червня, щоб запропонувати спільний мирний план.

На зустрічі з делегацією Путін заявив, що «Кремль вітає «збалансований» підхід африканських держав до врегулювання війни в Україні», але при цьому здійсненність запропонованого мирного плану він не коментував.

«Президент Коморських Островів і нинішній голова Африканського союзу Азалі Асумані, зокрема, використовував мову, схожу на риторику «російського миру» про війну в Україні, яка віддає перевага Кремлю», – сказано в аналітичному зведенні.

Він заявив, що «стабільність у Східній Європі, Африці та світі залежить від братніх відносин між сусідніми слов’янськими «дружніми націями»».

«Кремль, швидше за все, скористається цією пропозицією для сприяння російським інформаційним операціям, спрямованим на уповільнення допомоги Заходу у сфері безпеки Україні, не продемонструвавши жодного наміру конструктивно брати участь у будь-якому мирному процесі», – пишуть у ISW про ймовірний розвиток подій щодо Росії до африканського мирного плану.

Читати ще: В ISW назвали ділянки, де ЗСУ йдуть у контрнаступ

«Раніше ISW оцінювала, що Кремль регулярно сигналізував про хибну готовність вести переговори про врегулювання війни, щоб спонукати Захід піти на поступки та відмовити західних офіційних осіб від подальшої підтримки України. Кремль раніше активізував ці зусилля, щоб створити умови для свого наступу взимку-навесні 2023 року року, і, ймовірно, повторно посилює цю інформаційну операцію, аби послабити західну підтримку України під час контрнаступних операцій», – зазначено у звіті.

В Інституті вивчення війни нагадали, що Кремль уже використав подібну тактику з мирним планом, представлений Китаєм навесні 2023 року, посилюючи інформаційну операцію і не намагаючись викладати широкі пропозиції, що містяться у самому плані.

Нагадаємо, лідери країн Африканського Союзу запропонували 10 кроків для досягнення миру в Україні. Головний пункт – війна має бути завершена дипломатичним шляхом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus