USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Опубліковано тексти «договорів» про включення до складу РФ «нових територій»: які кордони вигадав Путін

3 Жовтня 2022 10:32
У неділю, 2 жовтня, російський президент Володимир Путін вніс до Держдуми РФ проєкти законів про приєднання тимчасово окупованих територій України до складу Російської Федерації.

Відповідно до тексту «документів», які з’явився у картотеці Держдуми, межі територій, які намагається анексувати Кремль, визначаються лінією «на день їхнього утворення», повідомляє ТСН.

Зазначається, що «ДНР» та «ЛНР» стануть Росією у межах 2014 року, які були встановлені у їхніх «конституціях».

У «договорах» зазначено, що регіони збережуть свої нинішні назви, керувати самопроголошеними ДНР та ЛНР будуть «глави республік», а Херсонською та Запорізькою областями – губернатори. Встановлено період інтеграції регіонів в економічну, правову та адміністративну систему РФ – до кінця 2025 року. Врегульовано інші питання організації регіонів.

Серед іншого в договорах прописано, в яких межах чотири регіони «вступають» до складу Росії та утворюються як федеральні суб’єкти. Проте формулювання викликають багато запитань. З них абсолютно незрозуміло, яку саме територію України Росія оголошує анексованою.

«Межі території Донецької Народної Республіки визначаються межами території Донецької Народної Республіки, що існували на день її утворення та день прийняття до Російської Федерації та утворення у складі Російської Федерації нового суб’єкта», – йдеться у договорі для самопроголошеної «ДНР». Таке саме формулювання і для «ЛНР». Що вважається днем утворення – територією на день утворення чи прийняття до складу РФ, не уточнюється.

У випадку з областями формулювання дещо відрізняється: «Межі Херсонської області визначаються межами Херсонської області, які існували на день її прийняття до РФ та утворення у складі РФ нового суб’єкта», – йдеться у документі. Те саме вказується для Запорізької області.

При цьому незрозуміло, що включають їх межі на день «прийняття» в РФ – чи йдеться про адміністративні кордони, чи фактично контрольовані (і на який момент).
Читати ще: Спроба Путіна анексувати території України: як реагує світ на рішення президента Росії

Розгляд цих «законів» Держдума внесла в порядок денний на понеділок, 3 жовтня. Рада Федерації розгляне їх наступного дня – 4 жовтня.

Російський Конституційний суд не побачив у цих «документах» жодної невідповідності до основного закону РФ.

Нагадаємо, Путін 30 вересня підписав документи про «приєднання» частини України до складу РФ. Нещодавно там були проведені псевдореферендуми, на яких, як очікувалося, намалювали переважну більшість голосів за входження до Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 23 Квітня 2023 18:11
Хочу ознайомитися з текстом закону РФ про приєднання регіонів України до РФ, так як я проживаю на тимчасово окупованій території і вже є випадки коли на блокпостах знищують Український паспорт примушуючи отримати паспорт РФ. Без паспорта РФ не обслуговують в лікарні, загрожують не надавати пенсії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus