USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Крок за поріг – в іншу реальність. Фоторепортаж бійця 14 ОМБ

19 Жовтня 2015 10:49
Фото будинку, по якому прямою наводкою били танки, розмістив начальник прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ОК «Захід» лейтенант Влад Якушев у своєму блозі на на IA ZIK.

При тому, що бійці бачили пекло на війні, отримували від бойовиків смс-ски з фотографіями відрубаних голів наших бійців, пережили чимало інших жахіть, у деяких кімнатах зруйнованого порожнього будинку їм стало моторошно.

«Проходячи повз будинок, я обертаюсь: одне крило майже повністю зруйноване. Сталося це до того як наші підрозділи зайняли ці позиції. Тоді по будинку прямою наводкою били танки, але вояки 28-ї бригади змогли відбити атаку», - розпочинає він свою розповідь.

Приміщення, в якому розмістився боєць, виглядало, як звичайне мирне помешкання. Однак варто було йому зазирнути в інші кімнати – відкрилась інша реальність.

«Щойно я знаходився у затишній квартирі, але варто було зробити крок за поріг… Це було, як крок у іншу реальність. Як у якомусь фільмі жахів. Позаду освітлена кімната, де весело розмовляють люди, попереду – темний коридор, кінця якого я не бачу. Двері зачиняються, відсікаючи звичний мені світ, і я опиняюсь в пеклі. Темнота абсолютна. Під ногами штукатурка і бите скло. Прибирати його не встигають – інтернат продірявлений кулями та снарядами і повільно руйнується. Вітер вибиває з розбитих вікон залишки скла», - пише Влад Якушев.

Розбите вікно та подертий плакат з політичною рекламою: «Донецьк за Симоненка».

Знали б ті, хто голосував за цього зрадника, у що перетворять Донецьку та Луганську область однодумці пана Симоненка.

А от ще одне розбите вікно і книга на підвіконні: «Практическая стилистика русского языка». От вона стилістика…написана кулями…

А от зошит з української мови, лежить на підлозі. Ворог прийшов нав’язувати нам свої закони, свої правила, свою стилістику, і перше, що зробив – зруйнував школу. Вигнав з інтернату дітей-сиріт.

А от і наші хлопці, як говорить російська пропаганда – карателі. Вони прийшли, щоб ціною своїх життів захистити цю школу.

Тут точились запеклі бої. Біля стіни лежать тубуси від гранатометів. Так була відбита остання велика атака.

У сусідній кімнаті стоїть дзеркало. Ворожий снайпер переплутав та вистрілив не у нашого бійця, а у його відображення. Це врятувало хлопцю життя.

Вражали несумісність деяких речей, якесь абсурдне їх поєднання.

Іграшковий ведмедик та кулеметні гільзи.

Зроблений дитячими руками перовий метелик на брудній підлозі.

Пробиті снарядом наскрізь стіни будинку, та шафа з акуратно поскладаними дитячими речами.

Яскравий будиночок, у якому живуть машинки з мультфільму, та ящики з патронами поруч.

От така це дивна фортеця, укріплена плюшевими зайцями та мріями про краще життя. Дитячий світ, який вороги не можуть завоювати упродовж кількох місяців.

Всі фото: Влад Якушев
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus