USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кроноспан отримав припис санепідемстанції

17 Червня 2014 18:00
Нововолинські активісти продовжують шукати шляхів вирішення проблеми, що пов'язана із діяльністю заводу Кроноспан. Цього разу вони дійшли до міської санітарно-епідеміологічної станції. Про це інформує Нововолинськ діловий.

Нещодавно санітарно-епідеміологічна станція надіслала заводу припис, який зобов’язує підприємство зменшувати викиди під час несприятливих погодних умов. Головний лікар установи Василь Мельник розповів, як саме євро-гігант має це зробити.

«Коли верхні шар атмосфери давлять на нижні, то ота пара із труби немає куди подітися і осідає нижче. Це інверсія. Є ще низький тиск, висока вологість, дощова погода, вітер... Це можна вважати несприятливими погодніми умовами. Метеослужба повинна про них повідомляти підприємство, а воно, своєю чергою, у такі дні зобов'язане зменшувати кількість шкідливих викидів у атмосферу», - говорить медик.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, жителі масиву, які мешкають по сусідству із потужним деревообробним підприємством, скаржаться на гострий «сосновий» запах та алергічні реакції. Натомість технічний директор «Кроноспан УА» Бартоломій Козіол запевнив, що завод має всі необхідні дозволи на діяльність, виробництво організоване з дотриманням чинного законодавства в частині захисту від шкідливих факторів. А встановлення фільтрів на підприємстві - не передбачене. І, взагалі, наявний проект, погоджений екоінспекцією.

Чи виконає «Кроноспан» припис санепідемстанції і чи зменшить викиди насправді активісти обіцяють проконтролювати.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Патріот Показати IP 17 Червня 2014 18:07
камишнікова давай досвідання!
лучани Показати IP 17 Червня 2014 18:13
У ліс люблять ходити нюхати сосновий запах, а тут вже не люблять. Совковому люмпену завжди щось заважає.
Viking до лучани Показати IP 10 Червня 2019 21:40
Долбєнь , ти , приїдь у Нововоинськ, нюхни соснового запаху з Кроноспана. На все життя запам'ятаєш. Втікати будеш з порушенням ПДР, аби цим смородом більше не дихати !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus