USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кров, рани та збита велосипедистка: у Луцьку зняли соціальний ролик про наслідки порушення ПДР

18 Червня 2020 15:28
У Луцьку волонтери спільно із працівниками патрульної поліції відзняли соціальний відеоролик, у якому показали наслідки ігнорування правил дорожнього руху велосипедистами. У сюжеті – максимально наближена до реальності картинка, а професійні гримери намалювали «постраждалим» навіть рани і кров.

Про це кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини розповіла волонтерка та громадська активістка Анастасія Рудик.

З її слів, у рамках флешмобу #безпекаценеіграшки, який працівники патрульної поліції організували ще до карантину, луцькі волонтери 16 червня зняли соціальний ролик про безпеку руху на дорогах. За основу сюжету молоді актори взяли саме ситуацію з велосипедистом.

«На час зйомок нам довелось перекрити дорожній рух на вулиці Чорновола з 9 по 13 годину. У нас на це був відповідний дозвіл. Безпеку руху забезпечували працівники патрульної поліції, які також брали безпосередньо участь у зйомці. Ідея полягала в тому, щоб показати реальну картину. Зокрема, як велосипедисти нехтують правилами дорожнього руху, які бувають наслідки цього, і як потрібно поводити себе на дорозі, щоб уникнути зіткнень, травм або навіть летальних випадків. Своєю роботою ми хочемо привернути увагу людей і вкотре нагадати, що безпека - це не іграшки!» - розповідає Анастасія Рудик, яка, власне, і виконала роль постраждалої внаслідок ДТП велосипедистки.
Окрім Анастасії, у створенні відеоролика брали участь актори Ольга Поліщук, Дмитро Помяновський, відеограф Олександр Слобода, гример Ольга Схаб, та шість працівників патрульної поліції.

«За сценарієм я їхала на велосипеді, порушуючи правила дорожнього руху. Ми показували, як часто їздять люди і що потім з ними відбувається. Була ДТП, мене «збила» машина. Я лежала на асфальті, а гример намалювала мені кров та рани. Після цього епізоду ми зняли інший, у якому розповідали, як потрібно було діяти, аби уникнути біди. Після того, як ролик змонтують, ми плануємо розмістити його у соціальних мережах, зокрема, еа сторінці патрульної поліції тощо», - каже волонтерка.
З її слів, готовий варіант відеоролика буде орієнтовно за тиждень.

«Поки що ми тримаємо інтригу. Я дуже сподіваюсь, що нам вдалось передати суть, і це допоможе привернути увагу людей до проблеми безпеки на дорогах», - посміхається Настя.

Ідею молодих ініціаторів підтримала дуже велика кількість людей. Першочергово волонтери планували знімати ролик повністю за власний кошт, але небайдужі люди зголосились допомогти волонтерам безкоштовно.

«Спочатку люди обурювалися та лаялись, мовляв, чого стільки часу перекрита дорога. Але коли ми пояснили, що це за ролик, нас почали хвалити. Говорили, що ми молоці, бо часто велосипедисти на дорозі поводять себе, перепрошую, як олені. Було важко, бо зйомка тривала чотири години у спеку», - додала Анастасія Рудик

Тим часом, зі слів пресофіцера патрульної поліції Волинської області Богдана Павловича, за статистикою на території Волинській області з січня по травень поточного року трапилось 34 ДТП за участю велосипедистів, з них 25 ДТП з травмованими, 23 особи, на жаль, загинули. Усього за цей період трапилось 277 ДТП з травмованими. Тобто наїзд не велосипедистів є одним з найпоширеніших видів ДТП з травмованими, адже це - 9% від загальної кількості аварій із постраждалими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Лучанин Показати IP 18 Червня 2020 15:48
Хороша затія. Сам є велосипедистом і в більшості випадків бачу порушення саме з боку велосипедистів. Напевно таки потрібно теж на права здавати!
777 Показати IP 18 Червня 2020 16:13
Супер.полиция развлекается по полной... В рабочее время снимают кино.
999 до 777 Показати IP 18 Червня 2020 17:54
Вони контролювали безпеку руху, а не «кіно знімали» читайте уважно , дорога ж була перекрита . Ну і + не всі в поліціі патрулюють і штрафи пишуть, є відділи які якраз і мають «кіно знімати» і еа різних заходах бути присутніми, тому не ставте усіх під одне, різні є і так усюди !
Ее Показати IP 18 Червня 2020 16:30
Як би поліція виконувала свої обовязки а не в телефоні сиділи на патрулюванні то тоді хоч бачили як порушують правила дорожного руху.
думка Показати IP 18 Червня 2020 16:50
Да то весіль немає і "лабухи" вирішили з поліції грошей збити :))))
Відповідь до думка Показати IP 18 Червня 2020 17:57
Це тут до чого ? Ролик соціальний, за ідеї волонтера А.Рудик, знято безкоштовно, і поліція тут ніяких грошей нікому не платила. Давайте будемо взаємоввічливі!
Вело Показати IP 18 Червня 2020 17:46
Давайте спочатку почнемо з "Велосипедист являєтеся повноціним учасником дорожнього руху..."
Вело2 до Вело Показати IP 18 Червня 2020 17:59
Який має дотримуватись ПДР, а не просто їхати собі як зручно ) звичайно круто було б якби як в Європі були велодоріжки всюди , світлофори, розмітка і т д. Але маємо, що маємо
In Показати IP 19 Червня 2020 03:45
Тепер зрозуміло чому зранку я не зміг виїхати з двору на звичайну дорогу а мусив кружляти у обїздах та пробках
Експерт до In Показати IP 20 Червня 2020 01:17
Бідний ти нещасний, яке лихо би трапилось якби пішки пішов би :)
Свідомий Показати IP 26 Червня 2020 01:21
Джинса!!! Проект на перспективу. Людям зайшла лєгєнда. Час покаже. Ідея перспективна, а зняли жостку лабуду.... Більше драйва, хайпа, нестандартності - зйомка в аеропорту. Замріяно на вєліку по взльотній полосі принцесі волосся ніжно вітер заплітає... Ажж раптом срібний птах надшвидкісним потоком до тями повертає. Зніміть кіно про велосипедиста якому врятувать життя змогло банальні жести поворотів. Водій ненавидить тебе на вєліку бо ти паскуда не можеш показати жести поворота. Усім добра!
лінивець Показати IP 5 Серпня 2020 19:34
судячи по тому як вона лежить на краю дороги-їй що подобається попадати в ДТП? збиті велосипедисти не бувають такими щасливими

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus