USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

КРУ не знайшло порушень у «бульба-гейті». Документ

20 Жовтня 2011 12:30
Контрольно-ревізійне управління у Волинській області за дорученням Волинської облдержадміністрації та прокуратури Луцька провело перевірку в управлінні освіти Луцької міської ради щодо закупівлі картоплі для дошкільних навчальних закладів м. Луцька та не знайшло порушень у тендерній процедурі.
Про це йдеться у листі КРУ до заступника голови Волинської ОДА Станіслава Ющика.
У ньому йдеться про те, що управління освіти Луцької міської ради відхилило пропозицію ПП Зубчик В.І. внаслідок подання недостовірних даних щодо укладання договору про закупівлю картоплі у виробника – СФГ «АКО».

«Проведеною перевіркою встановлено, що відхилення пропозиції ПП Зубчик В.І. здійснено згідно з вимогами чинного законодавства, так як документацією конкурсних торгів було передбачено представлення учасниками торгів договору купівлі картоплі у виробника», - йдеться у відповіді КРУ.
В результаті акцептована пропозиція ФОП Коваленка із ціною 2,42 гривні за кілограм картоплі є найкращою із тих, які були подані на тендер.
Також у листі йдеться про те, що управлінням освіти підготовлено договір із переможцем тендеру підприємцем Коваленком В.І., яким передбачено, що при закупівлі ціна товару не повинна перевищувати середньоринкових цін. В разі перевищення ціни картоплі із середньоринковою буде коригуватись (зменшуватись) її ціна.
КРУ зазначає, що згідно з даними Державної інспекції з контролю за цінами у Волинській області станом на момент оцінки пропозицій конкурсних торгів середня роздрібна ціна картоплі на продовольчих ринках становила 2 гривні.

Як прокоментував результати цієї перевірки редактор «Хронік Любарта» Андрій Лучик, який саме розслідував ситуацію із картопляним тендером, його дивують щонайменше три речі у відповіді КРУ.
Перше, це те що КРУ нібито оминуло той факт, що у двох інших учасників відкритих торгів – підприємців Дідуха та Коваленка – не було довідок, які б посвідчували якість та безпеку сільсько-господарської продукції. Ті довідки, що подані, на думку Лучика, або були недійсними, або містили ознаки фіктивності.
«Тендерний комітет повинен був просто оголосити відкриті торги такими, що не відбулися, адже жоден учасник тендеру не подав належним чином оформлених документів», - каже журналіст.
На його думку, КРУ мало провести аналіз усіх причин відхилення конкурсної пропозиції ПП Зубчик, яких було три.
«КРУ робить висновки лише за тим фактом, що договір підприємця Зубчик із СФГ «АКО» був фіктивним. Але у протоколі засідання тендерного комітету було зазначено ще дві причини – відсутність довідки, підписаної міською санстанцією, та порушення термінів відтермінування оплати» - зазначає журналіст.
Крім того, Лучик не погоджується із розумінням поняття ціни.
«Дуже шкода, що чиновники досі не навчилися відрізняти поняття ринок як систему економічних відносин і базар, де бабусі торгують насінням. Адже в договорі йдеться про середньоринкову ціну, тобто середню ціну оптових закупівель картоплі на ринку області. А потім посилаються на дані Держінспекції контролю за цінами, де йдеться про роздрібну ціну картоплі на базарах області», - зауважує Андрій Лучик.
Нагадаємо, що за словами заступника начальника управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА Олександра Жураківського, середня закупівельна ціна картоплі для соціальних закладів Волині коливається в межах 1,20–1,50 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
так Показати IP 20 Жовтня 2011 12:41
ця міськрада на чолі з Романюком вже погрязла в корупції і здирництві згідно чинного законодавства. Тут вентилем не обійдешся, тут систему змінювати потрібно )
777 Показати IP 20 Жовтня 2011 13:11
Договір ще не уклали,тобто збитків бюджету ще не нанесли.Поки що. Осіб,які проводили цей тендер,треба просто з цього тендерного комітету(комісії) вивести,притягнувши до адміністративної (хоча б) відповідальності,щоб іншим не кортіло нагріти руки на таких оборудках.
Андрійко Показати IP 20 Жовтня 2011 13:29
Шо і трєбовалось доказать ((( Система!
ахха Показати IP 20 Жовтня 2011 13:54
корупция працівників КРУ , прокурори де ви????
Цікавий Показати IP 20 Жовтня 2011 14:32
Середня роздрібна ціна 2 грн за 1 кг - який умнік таке порівняння робить, адже 211 тон далеко не роздрібна ціна...
Андрій Лучик до Цікавий Показати IP 20 Жовтня 2011 15:04
так і я про те ж...
революціонер Показати IP 20 Жовтня 2011 14:36
Або батьки вийдуть одного дня під стіни управління освіти чи міськради, або хай сидять в дома, дають взятки щоб дитину в садок влаштувати, щоб кращі оцінки мати, щоб репетитором вчителя найняти і т.д. і т.п. Іншого виходу, як масові пікети я не бачу...
мама Іра Показати IP 20 Жовтня 2011 17:49
Революціонере, прийде час і Ваша дитина піде в садочок за взятки....Біля нашого садочка роздавали газети зі статею про бульбу - респект тим людям! Маю надію, що скаржитись буду не лише я....
революціонер Показати IP 20 Жовтня 2011 18:20
Та чхати вони хотіли на наші скарги. Гляньте як А. Мельник хизується, що до нього з міліції приходили, а саме він відслідковував перед початком невідбувшоїся сесії хто прийшов а хто ні. Він депутат, який в той день не зареєструвався. І саме за його участі організовано зрив сесії. От тепер він хизується тим, що й правоохоронці в них під каблуком. Так само буде й цією картоплею - нам всім будуть доказувати, що не має там порушень і завищень ціни. PS Хоча, може прокуратура врахує всі аргументи Гребенюка й ще на 20-30 копійок підніме ціну?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus