USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Криптовалюта вбиває: вперше людина померла через майнінг біткоїнів, – ЗМІ

23 Липня 2021 17:31
26-річний майнер біткоінів з тайської провінції Чонбурі Данай Макмек загинув під час спроби добути криптовалюту.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Daily Mail, це перша смерть у світі через майнінг біткоїнів.

Макмек зібрав потужну систему для видобутку криптовалюти, яку охолоджував за допомогою вентиляторів. Коли його пристрій зламався, він вирішив не чекати приїзду техніка та спробував полагодити його власноруч. Чоловік боявся, що заробить менше біткоїнів через простій обладнання.

Імовірно, майнер загинув від удару струмом під час ремонту. 21 липня брат приїхав до нього додому разом з комп’ютерним майстром і виявив тіло.

Медики швидкої допомоги та поліцейські, які прибули на місце, констатували смерть чоловіка. За словами полковника поліції Санті Шушеуда, в кімнаті не було слідів злому, а на тілі загиблого не виявлено травм, тому він вважає, що Макмека вбило ударом струму. Розслідування триває.

Раніше повідомлялия, що в Коста-Ріці загинув один з найбільших власників Bitcoin у світі – 41-річний Мірча Попеску.

Що таке майнінг і як це працює

Майнінг (від англ. mining – видобуток корисних копалин) – це видобуток криптовалюти. Емісію криптовалюти ніхто не регулює, тому добувати гроші може кожен.

Майнінг полягає в тому, щоб поміщати нові досконалі транзакції в блокчейн. Блокчейн являє собою ланцюжок блоків, в кожному з яких відбивається окрема операція.

Майнінг – не єдина технологія створення нових блоків і забезпечення емісії. Альтернативами є форжінг (мінтінг) і ICO. Зазвичай використовується тільки одна технологія, але в деяких криптовалютах використовують комбінації з них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Липня 2021 18:51
Не пишіть ахінею. Людина загинула унаслідок ураження електричним струмом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus