USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кривавий землетрус: у Туреччині та Сирії кількість жертв збільшилася до понад 4200

7 Лютого 2023 09:14
У Туреччині кількість жертв унаслідок землетрусу сягнула 2921 осіб. А разом із жертвами з Сирії кількість загиблих осіб унаслідок дії підземної стихії зросла до 4214.

Про це пише ТСН з посиланням на Anadolu.

Свіжі дані про загиблих у Туреччині озвучив керівник директорату із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Юнус Сезар.

Унаслідок потужного землетрусу загинула 2921 особа, ще 15 834 отримали поранення.

Також віцепрезидент Туреччини Фуат Октай повідомляв, що з-під завалів вдалося знайти живими 7840 людей. 338 тисяч осіб було розміщено в гуртожитках, університетах, притулках тощо.

Президент Реджеп Тайіп Ердоган оголосив у Туреччині семиденну загальнонаціональну жалобу за жертвами стихійного лиха.

На південному сході Туреччини за добу сталися два землетруси магнітудою понад сім (о 04.17 за місцевим часом – 7,7 бала та о 13.24 – 7,6 бала).

Влада Туреччини закликала населення не повертатися до будинків через побоювання повторних поштовхів.

До того ж у Сирії кількість загиблих становить 1293 осіб, інформує Al Jazeera.

Кількість поранених сягнула 3411. У Сирії внаслідок землетрусу загинула сестра прем’єр-міністра країни Хусейна Арнуса.

Після сильного сьогоднішнього землетрусу у турецькому порту Іскендерун, розташованому на кордоні із Сирією, спалахнула сильна пожежа.

Як інформує ВВС, кількість жертв, яка наразі становить понад 4200 осіб, швидко зросла після першого землетрусу, який стався рано вранці в понеділок.

Приблизно через 12 годин на півночі стався другий потужний поштовх.

Рятувальники прочісували гори уламків у мороз і сніг, щоб знайти тих, хто вижив.

Країни в усьому світі надсилають підтримку, щоб допомогти рятувальним зусиллям, включаючи групи спеціалістів, собак-шукачів та обладнання.

Геологічна служба США повідомила, що підземний поштовх магнітудою 7,8 стався о 04:17 за місцевим часом (01:17 за Гринвічем) на глибині 17,9 км (11 миль) поблизу міста Газіантеп.

Сейсмологи заявили, що перший землетрус був одним із найсильніших, коли-небудь зареєстрованих у Туреччині. Ті, хто вижив, сказали, що потрясіння припинилося за дві хвилини.

Другий землетрус, викликаний першим, мав магнітуду 7,5, а його епіцентр знаходився в районі Ельбістан провінції Кахраманмараш.

Багато підземних поштовхів все ще відчуваються в регіоні.

Кількість загиблих і поранених як з Туреччини, так і з Сирії стрімко зросла протягом понеділка.

ВООЗ попередила, що ці цифри, ймовірно, зростуть у вісім разів, оскільки рятувальники знайдуть більше жертв під завалами.

«На жаль, із землетрусами ми завжди бачимо те ж саме, що полягає в тому, що початкові звіти про кількість загиблих або постраждалих значно зростуть наступного тижня», — сказав старший спеціаліст ВООЗ з надзвичайних ситуацій у Європі. Про це AFP повідомила Кетрін Смоллвуд.

Як повідомляли, на південному сході Туреччини сталося кілька землетрусів магнітудою 7,7 та 7,6. Землетрус також був у Сирії. Україна не має інформації про загиблих громадян внаслідок землетрусу в Туреччині. При цьому МЗС отримало 24 звернення про відсутність зв’язку з українцями, що проживають у зоні стихійного лиха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus