USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Куди зник командир 51 бригади?

9 Вересня 2014 17:00
Виконувач обов'язків командира 51-ї бригади Павло Пивоваренко, який завів бійців у Іловайський котел, а потім разом із військовими пішов на прорив, зник безвісти. Після цього інформації про нього немає.

Про це офіційно повідомив учора на плацу військової частини А 2331 у Володимирі-Волинському представник оперативного командування "Південь" Віталій Челбін, - повідомляє "Нововолинськ діловий".

Подробиць зникнення (принаймні коли і де це сталося) полковник розповісти не зміг чи не схотів.

А от Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк на тому ж таки плацу своєю інформацією щодо Пивоваренка поділився охоче. Зі слів Саганюка, той загинув у зоні АТО під Іловайськом:

"Мали відомості, що він підірвався на міні, але був живий. А потім другий раз підірвався на міні, бо підтягував Хомчака - главкома групи "Південь", - каже Саганюк.



Натомість матері й дружини бійців 51-ї бригади, які зібралися 8 вересня біля війскової частини у Володимирі-Волинському, версію про зникнення чи загибель Павла Пивоваренка зустріли обуреними вигуками:

«Та він у Москві, його родина там мешкає, він кинув наших хлопців і втік!», - кажуть родичі військових.

На запитання, звідки в них така інформація і така впевненість, одна з жінок заявила: "Коли ми у Києві пікетували Генштаб, офіцери нам самі це сказали! Що він у Москві, втік із зони АТО!"

ЧИТАТИ ЩЕ: БІЙЦІ-ВОЛИНЯНИ ПОВЕРНУЛИСЯ З ІЛОВАЙСЬКА, ЩОБ РОЗПОВІСТИ СТРАШНУ ПРАВДУ

Від володимир-волинських волонтерів і чиновників, які підтримують постійний зв'язок із офіцерами 51-ї бригади, надійшла інформація, що Павло Пивоваренко нібито доводиться родичем командувачу Сухопутних військ України Анатолію Пушнякову. Чи то племінник, чи то зять, але не чужий. Саме цим і пояснюють у Володимирі-Волинському призначення підполковника Пивоваренка виконувачем обов'язків командира 51-ї бригади одразу після трагічних подій під Волновахою, коли командування відсторонило комбрига Володимира Яцківа.

Попри настійливі вимоги волинських депутатів, а також офіцерського корпусу (й не лише 51-ї, а й інших бригад) відновити Яцківа на посаді, попри прямі звинувачення на адресу Пивоваренка у непрофесійності, попри недовіру до нього з боку волонтерів і солдатів, Павло Васильович залишався виконувачем обов’язків комбрига аж до зникнення безвісти.

Тим часом бригаду вже очолив новий командир. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинськ Новини, новим командиром 51 ОМБр став офіцер ОК "Північ" полковник В'ячеслав Заболотний. Хоча люди чекали на повернення Яцківа.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 9 Вересня 2014 17:44
Комбрига не можуть знайти, що тут про рядових бійців казати....
Дончанин Показати IP 9 Вересня 2014 17:52
коментар було видалено
Правда Показати IP 9 Вересня 2014 18:37
З Пивоваренком ситуація нечиста. Хлопці розказують як він вів себе з ними, як говорив, що знищить, як казав, що кровю вмиєтеся і т.д. Але дивує не те. Як це так, що про зникнення чи загибель командира бригади допитуються лише волонтери, бійці і їх родини? Чому про "фігуру" такого масштабу (усе таки командир відомої 51 бригади) не заявляють вголос офіційні особи? про його зникнення, полон, чи загибель? Пригадайте, як Семен Семенченко був поранений про це офіційно було сказано, а тут ніхто ні пари з вуст. Точно щось знають але мовчать. Ну Бог Вам суддя. Прийде і ваш час.
Дончанин до Правда Показати IP 9 Вересня 2014 19:22
коментар було видалено
Правда до Дончанина Показати IP 9 Вересня 2014 19:33
З даного допису мені незрозуміла Ваша позиція - радієте Ви чи сумуєте з цього. Я ж загалом веду мову про те, що у цій війні багато дивного і дане замовчування ще одне тому підтвердження. Жаль, що гинуть люди, а тих хто вижив - (як от бійці 51 бигади після Іловайського котла) керівництво називає "дезертирами". Дуже пече і котяться сльози...
Дончанин до Правда до Дончанина Показати IP 9 Вересня 2014 19:40
коментар було видалено
Правда до Дончанина Показати IP 9 Вересня 2014 20:04
Ми усі ще довго будемо у цьому розбиратися, довго аналізувати, згадувати... Закликаю Вас, Дончанине, до миру на нашій спільній землі. Молюся, щоб Господь прийняв душі усіх убієнних і благословив нас на мирне, щасливе життя.
Дончанин до Правда до Дончанина Показати IP 9 Вересня 2014 20:14
коментар було видалено
Света до Дончанин Показати IP 9 Вересня 2014 22:05
Дурня повна! Який прикол нашим стриляти у ваши будинки шоб потим за наши ж гроши все ремонтувати, де логика!!!
Didro до Дончанин Показати IP 9 Вересня 2014 22:09
Полішук ти репаний, а не дончанин! Сидиш в якомусь поліському Засранську і паскудиш! Згинь, нечисть, тебе і треба "гарантированно" віддубасити, щоб таке, як ти не паскудило довкілля!
НІНА ЛОГІКА до Didro Показати IP 28 Вересня 2014 13:38
В Черкаській області він сидить на наші гроші.
віктор Показати IP 9 Вересня 2014 20:30
звиздиш ти як завжди, а торллик ти ще той- по почерку видно
Правда взагалі Показати IP 9 Вересня 2014 20:32
Усі ті ребятки, як ви їх називаєте, теж розказують страшні речі. І про те, що ГАРАНТОВАНО стріляють по житлових кварталах неадекватні сепаратисти, щоб скомпроментувати збройні сили чи добровольчі батальйони, і про те, що серед них багато колишніх вязнів, теперішніх наколотих і спитих, втрачених для суспільства субєктів. І про те, що видно, де воюють регулярні війська Росії - грамотно, професійно, а де якраз ті ополченці. Люди є різні. Я ж теж не хочу судити про Вас, жителів Сходу по тих ваших "потерпілих", які влітку оздоровлювалися у нас на Світязі, у Карпатах - покривали нецензурним матом усіх бендерівців, дико реготали з того, які ми дурні, що воюємо за них, а вони у нас відсиджуються. Я це бачила і чула на власні очі, але мені чомусь зараз при спілкуванні з Вами не спадає на думку, що Ви такий же. Я і далі з повагою відношуся до Вас, жителів Донеччини і Луганщини, я маю друзів зі Сходу, більше того, я працюю з дітьми і на уроках ми постійно говоримо про те, що це скоро скінчиться і ми зможемо обійнятись, бо ми - українці. Якщо не відпишу - це не означає, що ігнорую, просто маю багато роботи. Завтра знову в школу...
Дончанин до Правда взагалі Показати IP 9 Вересня 2014 21:00
коментар було видалено
Оруелл 1984 Показати IP 9 Вересня 2014 21:32
Артилеристи дійсно б'ють по координатам. Про те, що мінометні розрахунки "ваші" облаштовують на дахах шкіл або в дворах житлових будинків, .теж є підтвердження. І куди будуть летіти снаряди у відповідь??? Чи може озвучити автора цього наведеного вами заклику: "Уничтожить среди нас минимум 1,5 миллиона для того, что на выборах не хватало голосов за тех, кто нам нравится". Хто саме проголошував такі речі?
віктор Показати IP 21 Вересня 2014 05:57
цікава дискусія,коли закривають рота одному з опонентів.
ВВ Показати IP 12 Жовтня 2014 00:11
Пока не установлено что произошло с комбригом порочить его имя нельзя. А что если человек погиб в бою, а всякие горлопаны здесь орут о "предательстве". Касаемо Яцкива, то его отстранили за Волноваху, где подразделение бригады показало свою полную безалаберность, а он как комбриг нес за каждое свое подразделение персональную ответственность.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus