USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

51-шу бригаду розформують, а хлопців повернуть зі Сходу, - генерал

19 Вересня 2014 22:00
19 вересня, після двох тижнів очікування, у 51-шу бригаду нарешті прибуло високе військове керівництво ОК «Північ» на чолі з його командувачем генерал-лейтенантом Ігорем Колесником.

На КПП армійського посадовця чекало кілька сотень бійців, дружини та матері військовослужбовців. Саме останнім генерал запропонував пройти до клубу бригади для спілкування, а бійцям наказав шикуватися на плацу. Втім, жінки на таке не пристали і повідомили, що виключно із солдатами будуть слухати генерала, на що той змушений був погодитися. Слід зауважити, що на його адресу лунало чимало звинувачень аж до звинувачення у нібито появі в нетверезому стані в Запоріжжі, коли чотири десятки хлопців, що повернулися з російського полону, намагалися звинуватити у дезертирстві. Тоді генерал до батьків не вийшов, і, схоже, це таки добряче образило рідних бійців.

Вже у клубі частини Ігор Колесник повідомив, що 13 вересня прийнята директива Міністра оборони та Генерального штабу про розформування 51 Окремої механізованої бригади та формування на її базі правонаступниці 14 Окремої механізованої бригади з місцем дислокації у Володимирі-Волинському. Все це має бути зроблено до 30 листопада 2014 року. Для проходження процедури розформування усі підрозділи та військова техніка будуть повернуті із зони проведення АТО до Володимира-Волинського. Тих хлопців, які зараз вдома, з метою узаконення їх перебування відправлять у відпустки після написання відповідних рапортів.

Солдати, які вийшли живими з Іловайського котла, емоцій не стримували, а сипали звинуваченнями у бездарному керуванні операцією, вимагали покарати винних, визволити тих, хто ще й досі у полоні. Генерал запевнив, що винного знайдуть та покарають і від хвилювання аж почав переходити на російську мову.

«Якщо порахують, що я не прав, то я понесу відповідальність. І я відповім. Повірте. І якщо вважатимуть, що я в чомусь винен, то і розжалують. Я не боюсь відповідальності», - зазначив Ігор Колєсник.

Усім волинянам залишається чекати і вірити в те, що генерал слова дотримає, а бригада з отриманням нової назви почне писати свою героїчну історію з чистого листка. Втім, не в назві чи солдатах проблема.

ЧИТАТИ ЩЕ: «КОЛИ В ОЧІ ЗАЗИРАЄ СМЕРТЬ», - ВОЛИНСЬКИЙ ГЕРОЙ ПРО ЖАХИ «ІЛОВАЙСЬКОГО КОТЛА»

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus