USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Культура в Україні падає в прірву, - Юрій Войнаровський

21 Травня 2014 19:00
Найгіршим за усі 24 роки незалежності України періодом для культури назвав директор Палацу культури міста Луцька наш час.

Про це він повідомив під час обговорення питання про затвердження акту ліквідаційної комісії та ліквідаційного балансу ДКП «Фольклорія-творчий центр», яке розглянули у рамках засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, що відбулося 21 травня.

Як пояснив директор Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський, підприємство заснували у 1997 році, «під час розквіту культури у незалежній Україні», з метою акумулювання спонсорських коштів для проведення фестивалів та інших культурних заходів. Він зазначив, що до 2000 року щороку у Луцьку відбувався міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором», у якому взяли участь 75 країн світу.

«У 2000 році ми почали біднішати, і організація, раз на рік, отримавши кошти, звітувала перед спонсорами і меценатами. З 2000 року фестиваль відбувався уже раз на два роки. Найгірший за 24 роки незалежності період для культури зараз. Вона гниє, падає у прірву і нікому не потрібна», - зазначив Юрій Войнаровський.

Цьогоріч фестиваль вирішили не проводити через нестабільну ситуацію на Сході України та з інших причин. Так, планувалося, що фестиваль відбудеться 19-27 серпня, були запрошені колективи, проте потрібно було офіційне запрошення від мера не пізніше 1 лютого, адже квитки на літак із віддалених країн потрібно бронювати заздалегідь. Оскільки Юрій Войнаровський був не впевнений, чи надійдуть кошти з бюджету, фестиваль він вирішив скасувати.

З його слів, з 2006 року донині ДКП «Фольклорія-творчий центр» не отримувало жодної копійки, тож його вже тоді планували закривати. Він запевнив депутатів, що у підприємства не було ані приміщення, ані працівників.

Члени комісії підтримали рішення про ліквідацію підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
артист Показати IP 21 Травня 2014 20:02
А гроші собі в кишеню.
Антон до артист Показати IP 21 Травня 2014 22:27
Треба раніше знати цю людину,інтузіаста, українця, патріота, перш за все чим обгажуквати, якщо сам хапуга, то не суди по собі.
знаємо, до Антон Показати IP 22 Травня 2014 10:15
як він з дітьми їздить на фестивалі, і дружину свою бере, а батьки оплачують транспорт і розміщення. Дітям дали подарунки, але зустрічати автобус приїхав син, і все в бус перегружав. Справдінй патріот!
Банду геть Показати IP 21 Травня 2014 21:46
Нехай пан Войнаровський краще розповість про сенс і функції існування загадкового клубу-філії Палацу культури - "Патріот батьківщини" що на вул.Драгоманова!!!Який невідомо чим "займається",навідь не звітує про свою діяльність, проте отримуєтья за бюджетний кошт міста Луцька,а його завідуючий клубом Поліщук Віталі Леонідович получає щедру бюджетну зарплату за просто так!!! Розвели ДАРМОЖЕРІВ херових,казнокрадів довбаних,що розікрали країну по шматкам,а потім кричать гвалт,що котяться в прірву!Банду геть!
Петро Показати IP 21 Травня 2014 23:09
Культура "войнаровським" потрібна, ще й як),.але "войнаровські " не потрібні культурі...Відчувають,що смаленим запахло...)
Лучанин Показати IP 22 Травня 2014 08:37
В першу чергу треба звільнити цього патріота хай іде нянчить внуків.
Анонім Показати IP 22 Травня 2014 09:11
Вже Войнаровськрго обгадили. Хто слідуючий?. І поавильно каже нашу культуру великі мужі десь мають. Але разом з тим давай гарні заходи, концерти іт.д. Як ті клуби по тих селах ще тримаються один бог знає.
Гость Показати IP 22 Травня 2014 09:57
А,кому потрібен цей центр,гроші відкатувати.Да,да бідкається Войнаровський, не буде де гроші брати.Багатеньким став чоловяга відкатав гроші через ці фестивалі, а тут халепа. А не жіночка його цим центром керує.Мені ,здається так. Бар собі приобрів, квартирки купив, машинки.Не бідує культпрацівник. Дв дійсно запахло смаленим,де буде звідки красти.Поставити б молодого на його місце хватить відслужив всім владам,гарненько кланявся,ручки цілував. Гнув спинку,як хамалеончик, а інакше при владі не був би, а як туди дорвався простий селючок з багатодітної родини.
Оля Показати IP 22 Травня 2014 10:57
То дійсно парадокс нам тільки зараз і не вистачає фестивалю "Поліське літо",щоб Юра грошики до комарну відмив, а на Сході тільки тепер загинуло 9 волинян.Я думаю,якби його синочок там був, не думав він би про фестиваль.Проводь Юрику тільки не за наш кошт свої фестивалі, а за свої грошенята,патріот називається.Не хояеш,бо не буде що красти
міша до олі Показати IP 22 Травня 2014 13:53
Особисто не знайомий з п. Войнаровським. але завжди приходжу на всі заходи.Люд и подобрішайте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вам всім дай зброю хто це пише то ви б напевно самі всіх перестриляли!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! жах!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Галина Показати IP 22 Травня 2014 14:08
Я - звичайна пересічна людина, безкоштовно побачила купу цікавих змістовних концертів. Колись мав нагоду побачити ці концерти різних країн, континентів мій старий батько-звичайний роботяга - він був просто здивований, такого не побачиш по телевізору!!! А прийде молодий - буде брати на свої потреби ще більше, а чи будуть такі танці, пісні інших народів з усього світу ??? Будуть тільки політичні гасла, державні заходи і молодіжна тусовка
dsy Показати IP 22 Травня 2014 14:23
Люди.,ви оприділіться. Коли щось проходить в місті, вам не подобається, коли нічого немає, теж не подобається!Поганому танцору яйця мішають,так само і вам.Хвора нація!!!!!!!!!!!!!!!!
так, Показати IP 22 Травня 2014 15:27
Ви справді вважаєте, що цікаві концерти - це заслуга Войнаровського? Керівники колективів працюють, діти і учасники ансамблів вкладають час і зусилля, батьки намагають "спонсорувати" нові костюми, а Войнаровський молодець! Якщо ви заберете всі колективи, всіх керівників ансамблів, то тоді настане катастрофа, а якщо Войнаровський змінить місце роботи - ніхто і не побачить.
Лютий Показати IP 23 Травня 2014 11:04
В країні - ВІЙНА, а ви всі культурною політикою заняті ! Що зміниться, якщо поміняють шило на мило ? Войнаровський хоч справу добре знає, а ви проміняєте його на чергового майданутого і все.
українка Показати IP 24 Травня 2014 13:37
крадія геть!!!!!!
Анонім Показати IP 12 Серпня 2014 11:21
Юра! Не бери погане написане до серця. Пишуть заздрісники і люди які нічого не вміють і не знають,ти хороший організатор ,митець. Якщо пишуть значить живеш.ще і твориш
лучанка Показати IP 21 Грудня 2015 18:39
Берегти і шанувати треба таких як Войнаровський! Візьмуться керувати оті п,,,,,ки з сережками в вухах які тільки знають по нічних ригалівках скакати( тіпа такі халодні)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus