USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Культурі Луцького району бракує грошей

26 Листопада 2008 14:03
Під час засідання колегії Луцької райдержадміністрації представники галузі культури звітували про хід виконання у районі обласної Програми охорони та збереження нематеріальної культурної спадщини на 2005-2008 роки, - повідомляє 26 листопада репортер «Волинських Новин».
Начальник відділу культури і туризму Луцької РДА Тетяна Троцюк зазначила, що при будинках культури Луцького району діють художні колективи, учасники яких збирають фольклорний матеріал сільських старожилів. Згодом ці виконавці займають призові місця на різноманітних фестивалях, зокрема «Берегиня», «Поліське літо з фольклором», «Золоте зернятко».
За словами директора Луцької районної централізованої бібліотечної системи Валентини Ходаковської, установа, яку вона очолює, неодноразово проводила різні конкурси краєзнавчого спрямування.
Найгострішим виявився виступ директора районного Будинку культури Степана Цики. Він розповів, що, попри те, що було багато обіцяно, належних коштів галузь культури так і не отримала. Наприклад, через брак фінансування не придбано необхідну апаратуру. Через це діти з Луцького району мусять записувати власні композиції на приватних студіях, що вимагає додаткових коштів.
Бракує грошей і на придбання сценічних костюмів для колективів художньої самодіяльності. Пан Цика вважає, що доцільно видати путівник «Духовні скарби нашого краю» через те, що у Луцькому районі багато церков XVII-XIX століття. Директор Луцького райбудинку культури порадив звертати більшу увагу на галузь культури.
«Ви подивіться, хто і що співає на наших весіллях», - зазначив Степан Цика. На його думку, якщо економіку ще можна відбудувати, то культуру – ні. Як приклад пан Цика навів сусідню Польщу, де «на весілля йдуть зі збірниками народних пісень».
За твердженням голови Луцької РДА Володимира Демчука, варто видати «хорошу книжку про Луцький район». Як переконаний очільник району, закладам галузі культури у наступному році варто зосередитись на питанні надання платних послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Листопада 2008 09:18
А мені здається, що навпаки: "грошам" Луцького району бракує культури...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus