USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.70 39.85
  • PLN 9.70 9.90

Курченко за 3 місяці вивіз з Донбасу металів на $70 млн

12 Вересня 2017 23:18
Компанія олігарха-утікача Сергія Курченка експортувала з Росії у червні-серпні металопродукцію на $70,6 млн, виготовлену підприємствами на окупованій території Донбасу, інформує LIGA.net з посиланням на дані митних декларацій.

Йдеться про компанію "Газ-Альянс" з Нижнього Новгорода, яка експортує з Росії чавун та іншу металопродукцію, виготовлену на підприємствах, які в лютому-березні були захоплені бойовиками в "ДНР" і "ЛНР".

В кінці червня "Газ-Альянс" розпочав експорт готової продукції з Єнакіївського металургійного заводу, що входить до групи "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського.

Спочатку ця продукція вивозиться з окупованих територій до Росії південно-осетинською компанією ЗАТ "Внєшторгсервіс", в управлінні котрої знаходяться захоплені бойовиками підприємства на Донбасі. Після чого продукція переоформляється на компанію "Газ-Альянс", що безпосередньо здійснює експортні операції.

Як зазначається, у митних деклараціях не вказані пункти поставки товару, а також країни призначення та покупці.

Компанія "Газ-Альянс" експортує гарячекатані і ковані прутки, а також нелегований чавун. З червня по вересень на експорт було поставлено близько 121 тис. тонн чавуну на суму $34,9 млн, а також близько 86,8 тис. тонн прутків на суму 35,7 млн.



Також "Газ-Альянс" продовжує поставляти на експорт в треті країни вивезений з Донбасу антрацит. З березня цього року обсяг таких поставок склав 142 тис. тонн на $10 млн.

В усіх експортно-імпортних операціях "Газ-Альянс" працює у зв'язці з "Внєшторгсервісом". Загальний оборот цих компаній з початку їх діяльності, з березня 2017 року, склав $222,6 млн з урахуванням поставок руди на металургійні заводи в ОРДЛО.

Єдиним власником "Газ-Альянсу" є маловідомий Володимир Ликов, який також володіє московським ТОВ "Петра Ойл", створеним у 2014 році.

Ця структура у 2016 році викупила у державного "Укрексімбанку" право вимоги боргу в розмірі 236 млн грн у структур Курченка - "ВЕТЕК Медіа Інвест" та "Ілоніт ТВ".

Борг утворився у 2013 році після отримання структурами Курченко кредиту в $160 млн на покупку медіагрупи UMH у екс-глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна. Після викупу права вимоги боргу структури Курченка - "Петра Ойл" з одного боку і "ВЕТЕК Медіа Інвест" та "Ілоніт ТВ" з іншого - уклали мирову угоду. Таким чином, Курченко через "Петра Ойл" позбувся великого боргу перед держбанком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нуая Показати IP 13 Вересня 2017 03:44
питаюсі, де були в той час афак-ови, хоро-поролуценки? Невже вони всі гуляли тупцювали на весіллі луценкового сина?
123 до Нуая Показати IP 13 Вересня 2017 11:40
А они в доле...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus