USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кварцяний – про роботу Шевченка, призначення Реброва та образу Маркевича

10 Серпня 2021 20:41
Член виконкому Української асоціації футболу, голова Асоціації футболу Волині Віталій Кварцяний оцінив роботу Андрія Шевченка на посаді тренера збірної України, поділився думками про призначення Сергія Реброва, який є основним кандидатом, щоб очолити збірну, та розповів, чи є образа у Мирона Маркевича через те, що йому не запропонували тренерський місток.

Про це легендарний волинянин розповів YouTube-каналу SportArena.

Нагадаємо, 1 серпня Андрій Шевченко пішов з посади тренера збірної України з футболу. Після цього у ЗМІ називали різні кандидатури на посаду, серед основних – Сергій Ребров та Мирон Маркевич, який обіймав посаду голови комітету збірних України. Проте, коли Маркевичу не запропонували посаду тренера збірної, він подав у відставку. Натомість Сергій Ребров нині має чинний контракт з «Аль Айном» та ніяк не може вирішити питання про його розірвання, щоб очолити збірну України.

Віталій Кварцяний не взявся говорити, чи буде Сергій Ребров у збірній України, натомість позитивно оцінив роботу Андрія Шевченка.

«Шевченко зробив багато роботи. Футболісти прогресували, були на виду в європейських клубах та змогли представити український футбол на європейській арені на досить таки пристойному рівні. Тому оціню його роботу позитивно, – зазначив Віталій Кварцяний. – Шевченко достойно представляв Україну на міжнародній арені як спеціаліст, так і з точки зору пропаганди українського футболу в Європі та світі. Він працював з хорошими помічниками. Але чому він пішов зі збірної, я не можу сказати. Можливо, він щось враховує, хоче відпочити. Попри те, що робота тренера збірної інтервальна, все одно завжди треба бути в курсі подій, хто і коли грав, хто отримав травму тощо. Це серйозна робота. Скласти тренерський штаб – це теж велика робота. П’ять років – немаленький період».

Голова асоціації футболу Волині наголосив, що він із Сергієм Ребровим у хороших стосунках, та поділився своєю думкою відносно його призначення: «Нащо йому зараз розривати контракт в ОАЕ? Потренував би, заробив би копійку, набрався досвіду. Все одно б його рано чи пізно запросили, бо він спеціаліст хороший. Скільки йому там, 48? Ще б років три-п’ять десь з арабами щось порішав і вернувся молодий, перспективний у збірну. А зараз щось не вийде і що буде? Араби самолюбиві, не візьмуть назад… До доброго довго треба йти. Я вважаю, що це помилка».
Окрім того, Віталій Кварцяний розповів про ймовірну образу Мирона Маркевича через те, що його не призначили тренером збірної.

«Я не знаю, які там нюанси, всього ж не знаєш. Маркевич – скромна людина, але він себе поважає, він багато працював у футболі, він трудяга. Так, працював розумом, адже не всі лопатами кидають. Він організовував роботу головного тренера. Я б пропонував Маркевича, хоча до цього вже важко повернутися. Ван Гала теж призначили головним тренером збірної Нідерландів в 69 років, Луческу в 75 прийшов у «Динамо». Немає значення, скільки років, якщо людина має великий досвід, авторитет?» – сказав функціонер.

Насамкінець Віталій Кварцяний розповів про свої перспективи роботи в збірній: «По-перше, мені не скажуть. По-друге, в мене є багато таких якостей, які не люблять політики. Я думаю, що Маркевич, Ребров, Луческу – більш достойні тренери. Навіть 81-річний Йожеф Сабо завжди готовий працювати у збірній, той же Олег Блохін».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вася Показати IP 10 Серпня 2021 21:02
Володимир Блохін???Хто такий???
Читач до Вася Показати IP 11 Серпня 2021 08:27
Легенда Динамо і радянського футболу! Володар Золотого м'яча 1975 року!! Тренер збірної України 2003-2008!!!
Анонім Показати IP 10 Серпня 2021 21:47
А на якому місці Волинь? Є висновки про роботу?
Володимир Показати IP 11 Серпня 2021 14:25
А Олег Блохін тоді хто?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus