USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Китай заявив, що сприятиме миру в Україні, але на «власних умовах»

3 Квітня 2022 09:38
Китай запевнив Європейський Союз, що докладатиме зусиль заради миру в Україні, але заявив, що робитиме це на власних умовах, без жорсткішого тиску на Росію.

«Прем'єрміністр Лі Кецян сказав лідерам ЄС, що Пекін буде домагатися миру у «свій спосіб», а президент Сі Цзіньпін висловив сподівання, що ЄС розглядатиме Китай «незалежно», маючи на увазі тісні зв'язки Європи зі Сполученими Штатами», – йдеться у повідомленні Reuters, передає УП.

Водночас ЄС під час віртуального саміту з Лі та Сі закликав Пекін не дозволяти Москві обійти санкції Заходу, запроваджені через напад Росії на Україну.

«Ми закликали Китай допомогти припинити війну в Україні. Китай не може закривати очі на порушення Росією міжнародного права. Будь-які спроби обійти санкції або надати допомогу Росії продовжать війну», – сказав президент Європейської ради Шарль Мішель.

Лі заявив лідерам ЄС, що Китай завжди прагнув миру і сприяв переговорам та готовий продовжувати відігравати конструктивну роль у міжнародній спільноті.

Мішель додав, що обидві сторони погодилися, що війна, яку Росія називає спеціальною військовою операцією, загрожує глобальній безпеці та світовій економіці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Green Показати IP 3 Квітня 2022 10:07
О, то зараз "абрахамія" ще з Китаєм "мирову угоду замутить".
Vittorio Показати IP 3 Квітня 2022 16:50
Китай йде зі своїм "миром" слідом за російським військовим кораблем !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus