USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кияни допоможуть відновити роботу санаторію на Волині

11 Червня 2012 18:03
Відновити роботу занедбаного санаторію «Журавичі» допоможе київська спілка інвалідів.

Про це повідомив голова представництва Всеукраїнської спілки громадських організацій «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» в м. Києві та Київської області» Олександр Родін під час круглого столу щодо розвитку на Волині адаптивного туризму (туризм для неповносправних – «ВН»).

Зі слів Родіна, у цьому напрямі вже роблять кроки. Так, з розмови із директором санаторію «Пролісок» Валентиною Касардою він дізнався, що є рішення облради про те, що область готова прийняти цю базу. Наразі власником оздоровчого закладу є «профспілки» Колківського держлісгоспу обласного управління лісового господарства в Журавичах. А оздоровляти людей у санаторії припинили ще у 1998 році.

Родін упевнений, що у санаторія – надзвичайний потенціал. «У санаторії є грязі, є дві свердловини з мінеральною водою. Навіщо їздити в Саки, якщо на Волині є подібне»,- додав він. «Це буде перший крок у розвитку інфраструктури адаптивного туризму на Волині», - переконаний Родін. З боку Конфедерації, Родін обіццяв підтримати розвиток цього проекту і все-таки допомогти передати санаторій на баланс облради. Окрім того, з метою просування ідей громадських організацій інвалідів спілка створила «школи лобіювання», де працівників навчають вмінню спілкування з владою.

На його думку, Волинь підходить для адаптивного туризму, адже знаходиться на рівнинній території. Так, Родін позитивно відгукнувся про облаштування санаторію «Лісова пісня» 4 кімнатами для відпочиваючих з обмеженими фізичними можливостями. Нагадаємо, в оздоровчому закладі відкрилося відділення реабілітації, облаштоване зокрема для потреб інвалідів-візочників.

Засідання круглого столу провели у межах ІІ регіонального Всеукраїнського навчального семінару «Школа лідерів» у Волинській області, який відбувався з 7 по 11 червня у санаторії «Пролісок» у Ківерцівському районі.

Організатором заходу стали Всеукраїнська спілка громадських організацій «Конфедерація громадських організацій інвалідів України». А в області до проведення заходу долучився Фонд активної реабілітації неповносправних.

Зі слів голови правління Волинського фонду активної реабілітації неповносправних Ганни Гапанюк, на семінар запрошені громадські організації інвалідів з 10 областей України. Так, з-поміж інших на Волинь завітали понад 30 гостей із Запоріжжя, Києва, Чернігова, Чернівців.

«Хотілося хоч один туристичний день провести у Луцьку і показати, чи доступний туризм для інвалідів, дати інформацію, що у нас можна і підлікуватися, щоб до нас приїжджали», - розповідає про організацію семінару Ганна Гапанюк. З її слів, уже сьогодні гості відвідали музей Волинської ікони та замок Любарта.

Проведенню цього заходу сприяли управління соціальної політики Волинської ОДА та різні громадські організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus