USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Київські патрульні знову стріляли в авто під час погоні

1 Березня 2016 14:47
Патрульні поліцейські знову відкрили вогонь, щоб зупинити автомобіль. Інцидент стався в селі Старі Безрадичі, повідомила прес-служба патрульної поліції.

Вранці патруль помітив чорний Honda Civic, який стояв під шляхопроводом на Саперно-Слобідській вулиці, всупереч правилам дорожнього руху. Водієм виявився нетверезий чоловік, який, побачивши поліцейських, сів за кермо і почав утікати від них.

У селі Старі Безрадичі (за 25 кілометрів від місця, де почалася погоня) екіпаж патрульних зігнав Honda з дороги. Однак зупинити машину вдалося лише після того, як поліцейський прострелив два ліві колеса.

Після цього водій замкнувся всередині і не виходив. Щоб затримати його, довелося розбити бокове скло.



На водія склали адмінпротоколи за трьома статтями - невиконання вимоги про зупинку, водіння в нетверезому стані (вдруге за рік) та злісну непокору, а також винесли постанову за стоянку з порушенням ПДР і відмову пред'явити документи.

Також на нього написали заяву в управління поліції за опір працівникам правоохоронних органів.



Нагадаємо, вночі 7 лютого під час спроби зупинити автомобіль, який пересувався Києвом із величезною швидкістю, патрульний застрелив одного з пасажирів.

Нагадаємо, 7 лютого київські патрульні 20 хвилин переслідували 4 хлопців на BMW, в ході погоні відкрили вогонь і застрелили 17-річного пасажира авто. В цілому поліцейський випустив два магазини з табельного пістолета, зробивши 25 з 28 пострілів. По BMW з трьох пістолетів поліцейські здійснили 37 пострілів. Прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо поліцейських.

Провадження розпочато за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу - перевищення службових повноважень співробітником правоохоронних органів, яке призвело до тяжких наслідків. Паралельно розпочато провадження за статтею 345 КК - насильство стосовно співробітника правоохоронного органу.

Голова МВС Арсен Аваков та керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе виступили з заявами про підтримку поліцейських, які застосували зброю в Києві, внаслідок чого загинула людина.

Прооти водія BMW порушили кримінальну справу за статтею про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Тарас Чурило Показати IP 1 Березня 2016 14:57
Безнаказаність буде породжувати нові злочини. От вони так і діють
свідок Показати IP 1 Березня 2016 15:00
як завжди винні будуть поліцейські! ще й будуть відповідати за погоню.прострілені шини і розбите скло
Юрист до свідок Показати IP 1 Березня 2016 15:51
Зате склали протокол за неправильне паркування, то х.ня що могли когось застрелити
пррр до свідок Показати IP 1 Березня 2016 16:05
Однозначно винні ТуПеНьКі піліцейські!!! Навіщо їм взагалі видали зброю без відповідного навчання поводження з ним??? Не можна навчитись за 2 місяці того, що міліція вчила роками! Колишні "менти" на стареньких ланосах наздоганяли та затримували ще і не такі авто
Рома Показати IP 1 Березня 2016 19:26
Потрібно взагалі заборонити патрульним користуватися вогнепальною зброєю!!!!
Юлія Парій Показати IP 1 Березня 2016 20:38
А Авоков ще й покриває... нова поліція як в Януковича беркут
Василь Показати IP 1 Березня 2016 21:38
От в даному випадку до понтів претензій не маю, діяли нормально. А за вбивство і погоню, якою ж самі і створили небезпеку для оточуючих, мають відповідати по максимуму. Там, що, понтам заборонено мозок вмикати?
Джек Показати IP 1 Березня 2016 22:38
Хай подивляться як їздять американські поліцейські,які за 2хв зупинять,і розвернуть і перекриють любе авто!А то кал***ки за кермом,крім як постриляти-не вміють нічого! А водій-м**дак,в тюрму таких
не лучанин Показати IP 2 Березня 2016 16:04
пропоную ліквідувати поліцію. .правила дорожнього руху. І дозволити -- ВСЕДОЗВОЛЕНІСТЬ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus