USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лариса Івшина відкрила в Луцьку фотовиставку «День-2016»

28 Квітня 2017 14:26
Головний редактор щоденної всеукраїнської газети «День» Лариса Івшина презентувала в Луцьку XVIII Міжнародну фотовиставку «День–2016».

На захід прибуло багато студентів, а також викладачів, представників громадськості міста та області, влади та бізнесу.

Виставку відкрили у день 20-річчя газети – 28 квітня – у бібліотеці Східноєвропейського університету імені Лесі Українки. Вона діятиме до 14 травня. На експозиції представлено понад 170 знімків, зроблених у різних куточках України, як аматорами, так і професійними фотографами.

Загалом видання «День» за роки своєї діяльності вже організувало 115 таких виставок. Їхньою особливістю є те, що кожного разу глядачі обирають знімок, який найбільше їм сподобався, і голосують за нього. Відповідно автору за його роботу присуджують приз глядацьких симпатій.

Своєю чергою, символом вісімнадцятої експозиції, розміщеної на стінах приміщення університетської бібліотеки, став вінок, який, як підкреслюють організатори, є метафорою родини.

Як відзначила авторка задуму, художниця Анна Гаврилюк, «цей вінок тендітний тільки на перший погляд, але усі знають, що зламати можна лише одну гілочку, а коли вони переплетені гуртом, вони незламні».

Привітати присутніх із відкриттям «великого сімейного альбому України» прибули, зокрема, представники університету, міської ради, супутніх проектів газети «День» у Волинській області та бізнесу.

Так, ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан зауважив, що університет приймає виставку газети «День» уже удванадцяте, і те, що експозиції відразу після оголошення та відкриття в Києві прямують до нашого міста.
«Це чудова імпреза культури в нашому місті, завдяки якій люди можуть поспілкуватися між собою і обмінятися думками. Відвідуючи виставки попередніх років, я відзначив, що ці фотографії, попри естетичну складову, змушують задуматися і дають можливість переосмислити якісь речі, подивитися по-іншому на персоналії, події… На мою думку, ці фотографії допомагають будувати світогляд», – сказав секретар міської ради, виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук.
Головний редактор щоденника «День» Лариса Івшина відзначила, що редакція вже багато років невтомно працює заради того, щоб «показувати Україні Україну». Також вона пояснила, чому виник задум організовувати на виставках фотоконкурс. Це пов’язано з тим, що будь-якого роду змагання заохочують до саморозвитку і сприяють зникнення таких явищ в українському суспільстві, як кумівство, кланівство і т. д. «Думаю протидією на ці хвороби є відкрите визнання талановитих», – відзначила редакторка.

«Я дуже хотіла б, щоб індекс читаючого регіону був найвищим у Волині тому, що ми маємо таку колосальну історію. Ми всі повинні знати Липинського, всі діти повинні бувати в Затурцях, всі мають знати Стравінського, і всі повинні знати геть усі сильні сторони нашого регіону», – підкреслила Івшина.
Та додала, що за будь-яких обставин необхідно підтримувати суспільство та «заряджати його емоційно», і запросила усіх фотографувати й подавати свої роботи на виставки та конкурси від газети «День».

Організатори також анонсували, що книги, підготовлені редакцією «Дня», подарують шкільним бібліотекам Луцька. За переконаннями Лариси Івшиної, необхідно прищеплювати людям нові знання, які вони почерпнуть із сучасних книг, а не виданих ще за радянських часів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus