USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

9 перевидань за 20 років: до Луцька з інтелектуальним бестселером завітала видатна волинянка

16 Вересня 2022 07:31
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки 14 вересня відбулася презентація чергового перевидання книги «Україна Incognita» серії «Бібліотека газети «День». Цьогоріч виданню виповнилося 20 років.

Участь в презентаційній зустрічі із головною редакторкою газети «День», членом Наглядової ради ВНУ, волинянкою Ларисою Івшиною взяли представники наукової спільноти краю, влади, студентства, повідомляють у Волиньраді та ВНУ.

Провідна ідея цієї праці – ідентичність і модернізація – сьогодні набула ще більшої актуальності, вважає Лариса Івшина.

«Українці мають думати про майбутнє, а для цього конче потрібне безперервне перенавчання нашої нації, потрібна надійна історична лоція. Є всі підстави стверджувати, що «Україна Incognita» є саме такою. Уже той факт, що книзі вже двадцять років, а її досі активно запитують, свідчить, що ця праця заслуговує на особливе ставлення», – переконана головна редакторка газети «День».
«Я люблю цю книгу, тому що з неї почалося моє громадське зростання. Можливо, я як народний депутат теж почалася з цієї книги. Для мене «Україна Incognita» – це своєрідний заповіт народного депутата: якщо ти не вивчиш сторінки історії свого народу, якщо не знатимеш минулого, то не матимеш майбутнього... Дякую за цю гуманітарну ауру, яку Ви творите», – звернулася до Лариси Івшиної докторка філологічних наук, професорка, член Наглядової ради ВНУ, народна депутатка Ірина Констанкевич.
«Ця книга – відкриття маловідомого. Про Україну, про її важкий історичний і духовний досвід. Пізнаючи його, ми пізнаємо себе самих і свою державу. І це вкрай важливо, бо має вплив на наше майбутнє», – зазначив заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт. Він також вважає, що це видання – свідчення того, що українці – частина європейської спільноти, і нам є що цій спільноті запропонувати.
«Для мене «Україна Incognita» унікальна не лише її 20-літтям, не лише тим, що вона стала бестселером, не лише тим, що вона уже вдев’яте перевидана, а ще й тим, що вона відродила традицію випуску книжкових видань при часописах», – відзначила проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна.
«Не треба боятися переписувати історію, але спочатку її треба передумати. Я вірю, що суспільство змінюється і що «Україна Incognita» стала добрим каталізатором», – підсумувала редакторка «Дня».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus