USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Латвія обирає парламент

6 Жовтня 2018 12:19
У Латвії у суботу, 6 жовтня, відбуваються парламентські вибори, результатом яких може стати прихід до влади проросійських сил.

У виборах беруть участь 16 партій і політичних об'єднань. Опитування показують, що 5-відсотковий бар'єр впевнено долають три політичні сили.

Найбільшу підтримку (майже 15%) має соціал-демократична партія "Saskana" ("Злагода") ризького мера Ніла Ушакова, орієнтована переважно на російського виборця.

На другому місці (9,8%) – партія чинного прем'єра Союз "зелених" та селян. Третю за величиною фракцію може отримати партія-новачок KPV LV - "Кому належить держава". Наразі цю популістську партію готові підтримати 9,3% виборців.

Решта партій – у зоні ризику або має замало шансів на проходження до Сейму.

Така ситуація створює можливість того, що нова коаліція не зможе бути сформована без проросійської "Злагоди". Ця ситуація може стати прецедентом, адже вперше проросійська "Злагода" може перейти з опозиції до влади. На минулих парламентських виборах у 2014 році "Злагода" вже перемагала, але не увійшла до коаліції.

Тепер "Злагода" зважилась на зміни у виборчій стратегії. Починаючи з 2014 року, партія суттєво скоригувала свою риторику щодо відносин з Росією. Партія не визнала анексію Криму і навіть розірвала угоду про співпрацю з "Єдиною Росією".

Виборчі дільниці в країні працюватимуть з 7:00 до 20:00. Віддати свій голос виборці зможуть на будь-якій дільниці – для цього необхідно показати документ, що засвідчує особу.

Голосування відбувається за відкритими списками. Виборці можуть підтримати свого кандидата, поставивши плюсик навпроти його прізвища, або висловити свою антипатію, викресливши прізвище кандидата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 6 Жовтня 2018 15:55
Ми за Росію Пішли до чортів Європа з порошенком

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus