USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лава з вулкана на Канарах досягла океану: попереджають про викиди токсичних газів

29 Вересня 2021 09:19
За словами вулканологів, лава з вулкана, що вивергається на Канарських островах, досягла океану. І це викликає побоювання щодо викиду токсичних газів під час потрапляння лави в морську воду.

Регіональний уряд вже оголосив зону відчуження у двох морських милях навколо місця, де очікується входження лави в Атлантику, і закликав мешканців залишатися вдома, пише Українська правда.

«Є ймовірність того, що під час потрапляння магми в морську воду відбудеться невеликий шок, і він викликає пари, які можуть бути токсичними», – підкреслив Мігель Анхель Моркуенде, технічний директор Плану надзвичайних ситуацій з вулканічними процесами Канарських островів.

Експерти стверджують, що потрапляння лави в морську воду призведе до появи хмар токсичного газу в повітрі, що спричинить вибухи та фрагментацію розплавленої породи, подібну до пострілів.

«Вдихання або контакт з газами та рідинами може викликати подразнення шкіри, очей та дихальних шляхів, а також може спричинити утруднення дихання, особливо у людей із захворюваннями дихальних шляхів», – попередили місцевих жителів.

Як повідомляли, 19 вересня на іспанському острові Ла-Пальма, який входить до складу Канарського архіпелагу, почалося виверження вулкана Кумбре-В’єха. Pруйновано не менше 185 будівель, евакуйовано понад 5700 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus