USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Легіон-Університет» поступився перемогою дебютанткам у Львові

11 Лютого 2022 22:13
10 лютого у поєдинку сьомого туру чемпіонату України з футзалу серед жінок луцький «Легіон-Університет» на виїзді зустрічався з «Новим Львовом». Команда-суперник є дебютантом Вищої ліги, адже її заснували лише цьогоріч.

Як повідомив «Легіон-Університет», матч відбувався в сучасному новозбудованому спортивному комплексі з професійним паркетним покриттям. Для луцької команди дещо незвично було пристосовуватися до більшого за розміром майданчика, що позначилося на якості гри в першому таймі.

Легіонерки активно розпочали поєдинок, але рахунок відкрили саме львів’янки голом від Катерини Іванович на третій хвилині. Далі гра довгий час проходила у ритмі гойдалок: «Легіон-Університет» створював моменти завдяки контролю м’яча, а «Новий Львів» відповідав контратаками.

Хороший шанс відзначитися після виходу віч-на-віч із воротарем мала Анастасія Чернюк. Одну з атак, яка могла завершитися успіхом, львівська футзалістка зупинила брудним фолом. Усе ж несподівано для лучанок під кінець першого тайму клуб зі Львова забив двічі.

За три хвилини до перерви основна воротарка «Легіону» Яна Ярмольська зазнала пошкодження. На заміну вийшла дублерка Надія Матвійчук. Для 15-річної футзалістки це дебютна гра в чемпіонаті за першу команду клубу. Ще одна приємна подія – забитий м’яч іншої 15-річної футзалістки Владислави Денисюк. Дівчина вже вдруге відзначилася на рівні чемпіонату України. Вона та Юлія Худякова запресингували розігрувальну футзалістку суперниць, змусивши її помилитися. Після цих дій шлях до воріт був відкритим і залишалося лише пробити повз воротарку, що і зробила Денисюк – 3:1.

У другому таймі команди обмінялися реалізованими пенальті. За лучанок забила Марія Кучко, якій також п'ятнадцять років. Біло-сині вкотре у сезоні показують чудову гру в другій половині поєдинку, не даючи суперникам контролювати м’яч. Свої моменти, на жаль, не використали Худякова, Чернюк та Юлія Сардачук. Натомість команда пропустила вп’яте.

У підсумку «Новий Львів» переміг. Це перша перемога львівського клубу в сезоні та перша з часів заснування.

Певні позитивні зміни відбулися в складі лучанок. До основної обойми гравчинь під час сезону увійшли юні вихованки академії «Легіону» Анастасія Чернюк, Марія Кучко, Владислава Денисюк. Дівчата вже впливають на результат гри, а це означає, що волинський футзал має хороші перспективи.

«Задоволені перемогою, адже дуже старанно готувалися до турніру. Сама гра – емоційна та динамічна. Були й помилки, і пропущені голи. Проте здобули три очки. Це історична перемога для нашого клубу! Символічно, що перша перемога ще й сталася на домашній арені. Нам надасть ще більше мотивації, щоби працювати далі, – поділилася капітанка «Нового Львова» Катерина Іванович.

«У поразці є моя вина, – констатував головний тренер команди «Легіон-Університет» Дмитро Голоскоков. – Перед грою не дав команді емоційного налаштування, а більше уваги приділив тактичним діям. Можливо, якби дівчата вийшли більш зарядженими, то все пішло б за іншим сценарієм. Тактично ми переграли львів'янок, однак за налаштуванням – ні. А у футзалі потрібно грати не лише головою, а й серцем».

«Новий Львів» – «Легіон-Університет» – 5:2

Голи: Катерина Іванович (2), Стефанія Матвіїшин (2), Юлія Кибиш – Владислава Денисюк, Марія Кучко

Лучанки залишаються на п’ятому місці турнірної таблиці. Наступна гра команди відбудеться цієї неділі, 13 лютого, у Луцьку в спорткомплексі ВНУ. «Легіон-Університет» зустрінеться із клубом «Ладомир» з Володимира.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus