USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині легкоатлети тренувались перед літніми Олімпійськими іграми

12 Січня 2016 07:00
Своєрідним тренуванням та перевіркою на силу і витривалість став відкритий чемпіонат Луцького району з легкоатлетичних метань та спеціально-фізичної підготовки. Атлети змагалися у дисциплінах, які сприяють метанню списа.

Про це повідомили у прес-службі Федерації легкої атлетики Волинської області.

10-11 січня на базі Маяківського НВК-інтернату відбувся відкритий чемпіонат Луцького району з легкоатлетичних метань та спеціально-фізичної підготовки. Атлети змагалися у дисциплінах, які сприяють метанню списа. Зокрема, це стрибок у довжину з місця, потрійний стрибок, кидання важкого м’яча, силові вправи зі штангою (жим лежачи і взяття штанги на груди).

У змаганнях брали участь декілька десятків спортсменів з 4 ДЮСШ України та Білорусі. Через погодні умови не змогла дістатися Луцька збірна Молдови.

Перше командне місце завоювали учасники з РДЮСШ Луцького району. Другі — метальники із Брестського училища олімпійського резерву. Третіми були спортсмени із рівненської обласної ДЮСШ «Авангард», четверті – вихованці Маневицької ДЮСШ.

«До початку січня спортсмени-метальники встигають виконати достатньо великий обсяг роботи, закласти певну базу фізпідготовки», - розповів тренер Володимир Сахарук та зазначив, що основний старт 2016 року — це можливість потрапити на Літні Олімпійські Ігри, завоювати ліцензії на право виступити в Ріо-де-Жанейро.

«Але перед цим ще є Чемпіонат України, Європи, Кубок України, комерційні старти. На них, власне, і будуть виборювати олімпійські ліцензії. Тому фізичний стан, за допомогою якого спортсмени й будуть виступати впродовж року, можна наче лакмусовим папірцем визначити на таких змаганнях, які ми запровадили в Маяківській НВК. А найкраще тести із фізпідготовки провадити у змагальному режимі», - зауважив тренер.

Володимир Сахарук у 2007 році був ініціатором такого чемпіонату з легкоатлетичних метань. Щоправда, на початках турнір мав форму міжнародного матчу Україна-Білорусь, на який приїздили спортсмени із Бреста, де також є потужний метальний центр.

Цікаво було поспілкуватися і з керівником білоруської делегації, тренером училища олімпійського резерву з міста Бреста Валерієм Оксенчуком:

«Коли 9 років тому ми з Володимиром Сахаруком розпочинали ці змагання, то відразу організовували їх в таких часових рамках, аби перевіряти готовність своїх спортсменів до сезону. Тому ми відразу закладаємо виїзд до Луцька у наші календарі».

На запитання про те, як репрезентуватимете себе Брест в Бразилії у цей особливий для легкої атлетики олімпійський рік Валерій Оксенчук відповів:

«Одна із моїх вихованок, яка також часто приїздила на змагання до Луцька, вже завоювала олімпійську ліцензію. Це метальниця списа Тетяна Холодович. А всього від Бреста вже є 8 легкоатлетичних перепусток в Ріо-де-Жанейро. Брест забезпечений усім необхідним для підготовки спортсменів — літнім стадіоном та зимовим манежом».

Стосовно рівня підготовки волинських спортсменів, то тренери відзначили хороший рівень готовності однієї із олімпійських надій Волині - Максима Богдана. Метальник із Маневиччини, який нині закінчує 5 курс Східноєвропейського національного університету та виступає за команду Луцької ДЮСШ, наразі у ліпшій фізичній формі, ніж був рік тому на цих таки змаганнях. Відтак, варто побажати Максиму якомога швидше завоювати олімпійську ліцензію і спокійно готуватися до стартів в Ріо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus