USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Лялькова комісія ДБР» прийшла на засідання зі списком затверджених кандидатів

17 Липня 2018 23:16
Конкурсна комісія державного бюро розслідувань, яка повинна обрати посадовців відомства, має вже готовий список із затвердженими кандидатами.

Про це повідомляє Українська правда.

Список складається з 15 посадовців, причетних до різного роду незаконної діяльності, які надалі будуть займати керівні посади ДБР.

Володимир Орлов - стане директором територіального управління у Краматорську. Він екс-працівник ГПУ, був звільнений за часів прокурора Віктора Шокіна.

Сергій Діброва - буде керівником управління оперативного забезпечення та оперативно-технічних заходів. Наразі він працює в Нацполіції. Його вважають ставлеником міністра МВС Арсена Авакова та заступника голови Нацполіції Ігоря Купранця.

Микола Друзюк - майбутній директор територіального управління у Львові. Він керівник Радехівської місцевої прокуратури Львівської області. Його призначення лобіює народний депутат від партії «Свобода» Ігор Кривецький.

Руслан Марчук - директор територіального управління у Києві. Марчук працює в поліції, його інтереси лобіює Аваков та Курпанець.

Дмитро Руденко - директор територіального управління у Хмельницькому. Руденко - начальник Хмельницького відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області. Він також знаходиться під протекцією Авакова та Курпанця.

Євген Аблов - директор територіального управління у Миколаєві. Наразі Аблов заступник голови Окружного адміністративного суду Києва. Його лобіює Вадим Альперін через депутата від «Народного Фронту» Ігоря Котвіцького.

Євген Шевцов - керівник першого управління організації досудових розслідувань. Шевцов працює в поліції і в ДБР намагається пройти за квотою Авакова та Купранця.

Роман Білоус - керівник управління інформаційно-аналітичної розвідки. Білоус також службовець нацполіції, він креатура Авакова та Купранця.

Богдан Чобіток - керівник управління внутрішнього контролю. Чобіток пройшов за квотою начальника ГУ «К» СБУ Павла Демчини та його заступника Василя Пісного. Раніше він працював у СБУ.

Андрій Багров - керівник управління міжнародного співробітництва та зовнішніх комунікацій. Багров працює у нацполіції, його лобіюють Аваков та Купранець.

Володимир Криволапов - керівник управління оперативних розробок. Криволапов також ставленик Авакова та Купранця.

Сергій Житник - керівник управління супроводження оперативними підрозділами досудових розслідувань. Житник працює в поліції. Його посада пов'язана з аграрним сектором та сферою земельних відносин. Він ставленик Авакова та Купранця.

Денис Керман - директор територіального управління у Мелітополі. Керман працює заступником начальника управління представництва інтересів громадянина і держави в суді прокуратури Запорізької області.

Андрій Калашник - керівник управління спеціального призначення. Калашник також креатура Авакова та Купранця.

Згодом нардеп від БПП Сергій Лещенко опублікував подібний список. Зокрема, у списку народного депутата вказується ще 6 нових прізвищ.

Олександр Туру - керівник другого управління організації досудових розслідувань. Він працює начальником Ірпінського відділення ГУ ДФС у Київській області, його креатура Аваков і Купранець.

Василь Титарчук - новий керівник управління забезпечення діяльності. Наразі він тимчасово не працює.

Оксана Пащенко - керівник управління правового забезпечення. Вона заступник директора департаменту ДКВС Мін'юсту, її креатура Аваков і Купранець.

Алла Костюкова - керівник управління режимно-секретної роботи та захисту інформації. Костюкова заступниця начальника відділу Національної академії СБУ, її креатура Аваков і Купранець.

Петро Божевський - начальник відділу внутрішнього аудиту, він працює в СБУ.

Мар'яна Гайовська-Ковбасюк - начальник відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ. Вона начальник відділу моніторингу та аналітики управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ, її креатура Аваков і Купранець.

Олег Дейнега - був помічником заступника генерального прокурора Олега Заліска, його креатура - депутат від фракції БПП Олександр Грановський.

19 липня конкурсній комісії належить відібрати 27 з 436 кандидатів на ключові посади в ДБР: директорів семи територіальних управлінь органу, керівників підрозділів центрального апарату і співробітників підрозділів внутрішнього контролю бюро.

Комісія складається з 9 осіб по 3 представника від ВРУ, КМУ та президента Петра Порошенка.

До складу комісії від Верховної Ради увійшли народні депутати Владислав Бухарєв ("Батьківщина"), Євген Дейдей ("Народний фронт"), Микола Паламарчук ("Блок Петра Порошенка").

Від президента – два професори КНУ імені Тараса Шевченка Роман Майданик (голова комісії) та Віктор Самохвалов, а також партнер юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяна Сліпачук.

Від Кабінету міністрів доцент Хмельницького університету управління та права Денис Монастирський, заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, перший заступник Міністра юстиції (секретар комісії) Наталія Севостьянова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus