USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку створили комісію з визначення приватного партнера для Гостинного двору: хто до неї увійшов

18 Травня 2023 11:32
В обласному центрі Волині створили конкурсну комісію з визначення приватного партнера щодо проєкту реставрації Гостинного двору за процедурою державно-приватного партнерства.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Нагадаємо, у січні 2018 року будинок на вулиці Кафедральній, 4, що є пам'яткою архітектури, взяли на баланс міської ради.

У 2020 році стало відомо, що міська рада хоче провести інвестиційний конкурс, аби віддати приміщення в оренду на 20 років, щоб інвестор відреставрував її відповідно до усіх встановлених норм, і відкрив там готель, кафе, ресторан.

Влітку минулого року простір у будинку Прайзлерів надали для молодої громадської організації «Семиярусна гора» з умовою, що вона покине його, щойно цього потребуватиме міська рада, реалізовуючи процедуру державно-приватного партнерства. Коли ж це сталося, то «Семиярусна гора» за допомогою маніпуляцій та агресивної комунікації влаштувала хайп, вимагаючи зберегти створений ними простір та намагаючись скликати громадські слухання. ГО зібрала для цього необхідні підписи, але, як виявилося, серед підписантів було чимало неповнолітніх. Втім «Семиярусна гора» знову ж таки за допомогою маніпуляцій розкрутила цю тему, тому Луцька міська рада вирішила самостійно скликати громадські слухання, однак тоді їх перервала повітряна тривога.

Читати ще: Конфлікт без причини: чому «Семиярусна гора» зчинила бучу навколо Гостинного двору у Луцьку і хто правий?

На лютневій сесії депутати Луцької міської ради затвердили умови здійснення державно-приватного партнерства щодо проєкту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням на вулиці Кафедральній, 4 в місті Луцьку». Як повідомили, потрібно 50 мільйонів гривень інвестицій.

А на громадських слухання, які нарешті відбулися, лучани підтримали процедуру державно-приватного партнерства щодо Гостинного двору на вулиці Кафедральній, 4, яка передбачає реставрацію будівлі за кошти приватного інвестора.

Читати ще: Є загроза обвалу балкона: Гостинний дім Прайзлерів у Луцьку потребує невідкладного ремонту

Сьогодні на розгляд членів виконкому винесли проєкт рішення про конкурсну комісію з визначення приватного партнера щодо вказаного проєкту.

У зв'язку з прийняттям рішення Луцької міської ради про затвердження висновку щодо доцільності прийняття рішення про здійснення державно-приватного партнерства на минулій сесії виконкому було доручено утворити конкурсну комісію з визначення приватного партнера.

Прийняття даного проєкту рішення є одним із етапів, які необхідні для організації конкурсу з визначення приватного партнера у проєкті «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване за адресою вул. Кафедральна, 4 у м. Луцьку».

Склад конкурсної комісії:

Чебелюк Ірина Іванівна – заступник міського голови, голова комісії;

Смаль Борис Анатолійович – директор департаменту економічної політики, заступник голови комісії;

Омельчук Сергій Васильович – заступник директора департаменту економічної політики, начальник відділу інвестиційної політики, секретар комісії;

Бондарук Роман Анатолійович – голова постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності;

Гула Софія Вікторівна – заступник директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, начальник управління земельних ресурсів;

Дацюк Юлія Миколаївна – заступник директора департаменту економічної політики, депутат міської ради;

Карабан Леонід Васильович – начальник управління капітального будівництва;

Котис Олександр Михайлович – начальник відділу охорони культурної спадщини;

Тарасюк Тарас Петрович – заступник начальника відділу управління майном міської комунальної власності;

Троць Владислав Ярославович – начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю;

Туз Веніамін Веніамінович – директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, головний архітектор;

Зінько Дмитро Анатолійович – директор КП «Центр розвитку туризму»;

Юрченко Наталія Миколаївна – директор юридичного департаменту.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучани Показати IP 18 Травня 2023 18:34
І то треба відривати від роботи стільки людей, щоби вони сказали про те, про що всім лучанам давно відомо !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus