USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Лічильники води в Україні перевірятимуть за новою технологією

7 Листопада 2016 08:31
Лічильники води перевірятимуть в Україні за новою методикою.

Проект наказу розміщений на сайті Міністерства економічного розвитку, – повідомляє Gazeta.ua.

Головне нововведення, запропоноване у проекті, – перевіряти лічильники на місцях експлуатації.

У МЕРТ регулярно звертаються метрологічні і перевірочні лабораторії з проханням дозволити їм роботи без демонтажу приладів, на місці їх експлуатації. Вартість робіт з демонтажу та монтажу лічильника води становить в середньому 280 грн. За рахунок цього загальна вартість повірки на місці експлуатації становить 134,5 гривні, а в спеціалізованій лабораторії – 335,4 грн.

Як підрахували чиновники, на створення національного стандарту, який буде містити методику повірки, потрібно близько 25-30 тисяч гривень. Загальні витрати на впровадження нових правил складуть 3,7 мільйона гривень.

За даними МЕРТ, даний регуляторний акт, в разі його прийняття, торкнеться діяльності 27 підприємств. При цьому на придбання обладнання, його сервісне обслуговування і навчання персоналу кожне витратить 140 тисяч гривень.

Українцям обіцяють поліпшення сервісу: вони зможуть бути впевнені в точності повірки на місці, а також заощадити на платежах за демонтаж і установку приладів. Але не виключено, що, перевіряючі підвищать розцінки на самі роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
волиняка Показати IP 7 Листопада 2016 08:51
Знову бабло з людей збиватьна порожньому місці !!!! .... І так безкінечно -то нова методика, то треба " цифри пофарбувати" то прокладку ущільнити !!!!!!
коля до волиняка Показати IP 7 Листопада 2016 09:36
не пиши дурниць, темнота ти малограмотна
Адвокат Показати IP 7 Листопада 2016 09:05
Згідно Закону України Про метрологію та метрологічну діяльність від 05.06.2014 № 1314-Стаття 17. Повірка засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації. … Пункт 4. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються ЗА РАХУНОК СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання. Знайте і пам'ятайте ...!!!
Споживач Показати IP 7 Листопада 2016 10:12
В новому Законі про ЖКГ,повірка всіх лічильників,включаючи газ і тепло за рахунок надавачів цих послуг.Закон ще не прийнятий(1 читання),але до 1.01.2017 буде прийнятий.Це підтвердження Закону про метрологію.Просто потрібно читати Закони України.
Петро до Споживач Показати IP 7 Листопада 2016 22:34
Так і читай "Закон", а не "вови з базара" прожекти.. Для любого "проекта" в ВР треба мати "голоси" його прийняти... Електролічильники перевірять "за рахунок" споживачів? Досить того що споживач встановив лячильник, а чи правильно він "підрахує" - має хвилюватись "постачальник" (згідно "договору" на постачання послуг, якій НЕ вправі відмінити жоден "вінницькій вундеркінд")
Черкащанка Показати IP 16 Листопада 2016 14:20
В Україні - демонтаж і установка приладів безкоштовна!!
Володя до Черкащанка Показати IP 17 Листопада 2016 16:27
и когда тебе это приснилось??? только электросеть делает замену счетчиков бесплатно,и даже без твоего участия,остальные требуют бабла
СБ до Черкащанка Показати IP 22 Листопада 2016 23:05
Безкоштовним, як відомо, буває тільки сир в мишоловці. Тай то, миша за нього платить своїм життям. Ну, це жарт. А по суті питання справа така: і за лічильник, і за його повірку платить споживач. Завжди і безумовно. Це аксіома... Різниця тільки в тому чи закладені ці витрати в тариф (так є у випадку з електроенергією та газом), чи ці витрати здійснюються за окремим рахунком (так є у випадку з водою).. Для споживачів, на м.п., вигідніше перший варіант. Бо в цьому випадку не треба слідкувати за міжповірочним терміном, а потім здійснювати самі повірку. Все це робить постачальник (звичайно за наш рахунок - інакше бути не може). А в випадку з водою нам сами треба морочити голову, слідкувати за міжповірочним терміном, розпломбовувати лічильник, "перти" його на повірку, знову монтувати, опломбовувати. І все це за власний рахунок, бо в тарифі на воду ці витрати не закладені... От таким чином...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus