USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лідер Каталонії Пучдемон здався поліції Бельгії

5 Листопада 2017 19:58
Лідер Каталонії Карлес Пучдемон та четверо його міністрів прийшли до поліції Бельгії разом зі своїми адвокатами, щоб здатися місцевій владі. Тепер суд має вирішити, чи передавати їх владі Іспанії.

Екстрадувати Пучдемона та чотирьох каталонських міністрів до Іспанії, чи звільнити під заставу, суд має вирішити до 09:17 години за місцевим часом понеділка. Якщо ж суддя вирішить їх затримати, то Бельгія матиме 60 днів, щоб екстрадувати їх до Іспанії, яка видала ордер на їх затримання, повідомляє BBC.

Окрім Пучдемона, до поліції прийшли Мерітксел Серрет (колишній міністр сільського господарства), Антоні Комін (колишній міністр охорони здоров'я), Луї Пуг (колишній міністр культури) та Клара Понсаті (колишній міністр освіти).

Карлес Пучдемон вирушив до Бельгії після того, як влада Іспанії звинуватила його і його уряд у бунті, заворушеннях, зловживанні державними коштами, повстанні проти державної влади. При цьому лідер Каталонії заявив, що він не повернеться до Іспанії, якщо йому не буде гарантовано справедливий судовий розгляд.

Як повідомлялося, 1 жовтня у Каталонії відбувся референдум щодо відділення від Іспанії. Голова уряду Іспанії Мар’яно Рахой після завершення голосування в Каталонії виступив з екстреним зверненням, заявивши, що референдум не відбувся. Натомість заступник голови уряду Каталонії Оріол Жункерас заявив, що каталонський парламент буде в односторонньому порядку приймати рішення про незалежність. Своєю чергою, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив про розпуск регіонального уряду Каталонії та нові вибори в регіоні. 21 жовтня жителі Каталонії, обурені рішенням прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя про розпуск їхнього уряду, вийшли на протести.

Парламент Каталонії на засіданні 27 жовтня проголосував за резолюцію про проголошення незалежності автономії від Іспанії. Голосування відбувалося таємно. Депутати від опозиційних фракцій залишили зал перед початком голосування, назвавши його незаконним. Натомість парламент Іспанії призупинив автономію Каталонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus