USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ліфти у луцьких багатоповерхівках ремонтуватимуть на умовах співфінансування

15 Вересня 2017 18:49
Оскільки низка ліфтів у місті експлуатується без капітального ремонту, їх наразі виводять з експлуатації. Капітальний ремонт планують здійснювати за кошти міського бюджету та мешканців багатоповерхівок: лучани профінансують 30% вартості ремонту.

Директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Юрій Крась під час огляду ремонтних робіт доріг та прибудинкових територій 15 вересня прокоментував, що причиною зупинки стало не проведення капітальних ремонтів ліфтів. Отже, вивісили оголошення і провели збори мешканців щодо відключення ліфтів. З його слів, ліфти планували відключити раніше з 15 вересня. Посадовець наголосив, що правила безпечної експлуатації ліфтів говорять про те, що у разі відсутності капітального ремонту, ліфт потрібно зупиняти. Після ремонту ліфт повинен оглянути експерт і визначити термін, на який ліфт можна запускати в експлуатацію (від 4 до 8 років).


Нагадаємо, 12 вересня у ліфті багатоповерхівки на проспекті Молоді трагічно загинула лучанка. Як пояснили експерти, ліфт тоді ввімкнули без необхідного дозволу.

Радник міського голови Ігор Поліщук повідомив, що найближчим часом виведуть з експлуатації приблизно 70 ліфтів у місті, які потребують капітального ремонту. У міському бюджеті передбачені кошти для відповідних ремонтних робіт, але рішенням міськради передбачене співфінансування за рахунок коштів мешканців. Цю інформацію доводять до мешканців багатоповерхівок під час зборів, закликають їх збирати кошти для співфінансування, після чого приступатимуть до капітального ремонту ліфтів. Наразі за ліфтами наглядає фірма-монополіст ТзОВ «Волиньліфт», де працюють експерти з цього питання. Після трагедії, що трапилася нещодавно, на його думку, представники цього підприємства будуть відповідальніше ставитися до питання капітального ремонту ліфтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Микола Показати IP 15 Вересня 2017 18:52
А раніше не можна було братися там де стосується загрози життю людей???? Невже парки і базари старі головніше ніж життя людей? Сором і ганьба для влади що так не справляються з обов"язками. І хто відповість за смерть молодої жінки чому вона мала так пострадати за халатність працівників?!
Люда Показати IP 15 Вересня 2017 18:56
Коли вже буде порядок з ліфтами? А тоді коли буде хтось нести відповідальність . Трагедія страшна і Міністра негайно треба звільнити а то що з рук має зійти життя людини?
Коля Показати IP 15 Вересня 2017 19:07
А де всі коменти цікаво?! Чи правда в очі коле?
Луцьк Показати IP 15 Вересня 2017 19:11
Шкода жінку яка загинула. Чому вона мала своє життя віддати через таку владу? Зараз в ліфти страшно заходити , треба щоб ліфтьор був і бажано той хто ремонтує або відповідає а то ж кожен день їздимо тими ліфтами поломками а гроші йдуть на міську раду на ремони їхніх модних кабінетів там все ідеально а чому люди мають сидіти в помойці і боятись жити? Влада просніться і робіть щось не тільки для себе а для людей простих
Мешканець Показати IP 15 Вересня 2017 19:32
"Ведіться" і далі на цей маразм,бо інших слів немає.Чому чиновники такого рангу не вказують нормативно-правові акти,на які вони спираються і не ставлять свої підписи під цим так "званим"співфінансуванням.Далі думайте самі...
Лучанка Показати IP 15 Вересня 2017 19:57
Скажіть , скількі треба співсплатити мешканцю проживаючому в 3 кімн.квартирі. може в кого вже проходив ремонт ліфта?
Я Показати IP 15 Вересня 2017 20:47
Заворушились?то вам не ролики знімати,де 5 чоловік проти базару.. І все це подаєте пін назвою"лучани проти ринку",тут реальні події,загинула дівчина.Але пройде тиждень і всі забудуть,в нас люди такі,а ви з "новинами" їм поможете забути
ВОВК Показати IP 15 Вересня 2017 21:10
ця шелупонь з міськзради передала в приватні лапи ліфти а тепер хоче співфінансування,
Анонім Показати IP 15 Вересня 2017 22:54
Ліфти треба відмінити! Рішення Луцької міської ради від 7.09.2017 р. №30/8 : " У звязку з невмінням громадянами корисуватися підйомними механізмами, що підвищує рівень смертності та інвалідності користувачів та відсутності коштів у ТОВ «СРБУ «Волиньліфт» (мотивація - бажання отримувати лише чистий прибуток) заборонити з 15.09.2017 користування будь-яким підйомними механізмами - ліфтами, електролебідками, похилими транспортерами, норіями тощо. Рішення вступає в силу з моменту опублікування.
лучанка Показати IP 18 Вересня 2017 11:15
а навіщо ми тоді платимо за утримання ліфтів, якщо потім всеодно треба скидуватись на ремонт? дівчину страшно жаль, загинула із-за недбалості і жадібності чинуш, які тепер з розумним виглядом обличчя балакають на камеру типу бла-бла все норм ми не причім.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus