USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лікар з Волині очолив львівський Центр трансплантології

6 Травня 2020 19:27
Лікар-уролог Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання, завідувач Центром ендоурології та трансплантації нирки Максим Овечко очолив Центр трансплантології Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це повідомили на сторінці медзакладу у Facebook.

«Кожна людина, яка потребує донорського органу, має його отримати в Україні! Саме з такою метою ми відкрили. Очолив його Максим Овечко, який із командою спеціалістів у лікарні вже успішно пересадив родинну нирку. Раніше він керував відділенням трансплантології в Ковелі, де наприкінці 2019-го року розпочали пересаджувати органи, відновивши в Україні посмертні трансплантації. Усього за кілька місяців так було пересаджено два серця та три нирки, ще чотири трансплантували від родичів», – йдеться в дописі.

У закладі зазначають, що новостворений Центр повністю готовий до родинних та посмертних трансплантацій нирок. Також триває підготовка до пересадження підшлункової залози та печінки. Нині в «листі очікування» уже перебуває майже сотня пацієнтів, а Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова саме очікує на включення до «пілотного проекту» МОЗ України, за яким такі операції будуть сплачуватися державою. Тоді Центр трансплантології запрацює на повну потужність.

«Сподіваємося, це станеться найближчим часом, адже щодня нам телефонують львів’яни та жителі області, які потребують донорських органів. Для них – це єдиний шанс на повноцінне життя. І ми хочемо його подарувати», – зазначають у медзакладі.
Ковельське МТМО прославилося на всю Україну проведенням унікальної трансплантації нирки. Це була родинна операція – від мами до сина. Особливість хірургічного втручання в тому, що донорський орган наші хірурги взяли лапароскопічно – через маленький розріз. Це мінімальна шкоди для здоров’я донора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олена Показати IP 6 Травня 2020 19:50
Кадри йдуть з Ковеля. І не питайте чому! Відповідь очевидна - влада міста вижила лікарів - новаторів, сучасних, молодих лікарів нового формату. Прикро.((( Але чомусь не дивно, що вони йдуть саме через тиждень після призначення нового головного лікаря Ковельського МТМО,..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus