USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Полуничний язик» і не тільки: які ускладнення COVID-19 загрожують дітям

11 Грудня 2020 21:42
Американські лікарі знайшли незвичайні симптоми, які можуть вказувати на коронавірус у дітей.

Про це пише УНІАН з посиланням на газету Express.

Зокрема, дослідження американського некомерційного академічного медцентру клініка Мейо показали у дітей з COVID-19, які страждають від мультисистемного запального синдрому (MIS-C), що вірус викликає запалення серця, легенів, кровоносних судин, нирок, травної системи, мозку, шкіри або очей.

Вчені з Медичної школи Гроссмана при Нью-Йоркському університеті вирішили вивчити наслідки коронавірусної інфекції для 35 дітей з MIS-C.

Вони прийшли до висновку, що COVID-19 може викликати у них запалення шкірно-слизових поверхонь. Зокрема, у дітей були набряки очей, почервонілі щоки і «полуничний язик» (запалення сосочків язика).

На цьому тлі медики відзначили «істотний клінічний збіг» між запальним синдромом, який викликає коронавірус, і хворобою Кавасакі – рідкісним захворюванням, яке викликає запалення кровоносних судин у дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Грудня 2020 11:44
це все може викликати будь-який вірус

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus