USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вчені з'ясували, чому діти легше переносять коронавірус

23 Вересня 2021 07:40
Дослідники Массачусетської лікарні (США) з’ясували, що діти краще захищені від коронавірусу і легше переносять хворобу через властивості їхньої слизової.

Про це розповів один з учасників дослідження педіатр Лаель Йонкер, передає Кореспондент з посиланням на CNN.

Він зазначив, що зазвичай вроджена імунна система дітей пригнічує інфекцію на ранньому етапі, що не дозволяє вірусу закріпитися і безперешкодно розмножуватися.

«У дітей існує особливо сильний імунітет слизової оболонки, яка покриває ніс, горло і інші частини тіла, що зустрічаються з мікробами», – зазначив Йонкер.

За його словами, імунні клітини на слизовій діють «як багатошарові кам’яні стіни».

Читати ще: «Дельта» в Україні: Комаровський дав поради батькам, як захистити дітей

Також, додав науковець, у дітей дихальні шляхи наповнені клітинами, які розпізнають COVID-19.

«Це дуже важливо, адже це дозволяє дітям негайно активувати свою вроджену імунну систему, вивільняючи інтерферони, які допомагають зупинити вірус, перш ніж він зможе закріпитися», – сказав лікар.

Також він перерахував симптоми, які спостерігаються у дітей при зараженні інфекцією. Так, найчастіше у них фіксуються: лихоманка, сухий кашель, втома, біль в м’язах і суглобах, діарея, біль в горлі, біль голови, висипання на шкірі, втрата нюху і смаку, біль у грудях, втрата рухливості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus