USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лікарі викрали мою дитину, - колишня медсестра волинського наркодиспансеру

13 Лютого 2018 11:49
Колишня медсестра волинського наркодиспансеру Марія Сергіюк каже, у неї викрали новонароджену дитину. Надзвичайна пригода, твердить жінка, сталася у Млинівській районній центральній лікарні, що на Рівненщині. Каже, що пам’ятає, як народила донечку, а через 2 дні вона зникла, і нині лікарі запевняють, що ні пологів, ні навіть вагітності не було, інформує Волинська регіональна дирекція НТУ.

Подружжя Марія та Віталій Сергіюки мешкають у селі Підлозці, що на Рівненщині. 9 місяців, кажуть, вони чекали дитину. Наприкінці року, розповідають, Марію повезли народжувати до Млинівської центральної районної лікарні.

Дівчинку народила. Вага 3.200, 48 сантиметрів.

Далі вони мене почали колоти, я їх питала за уколи, вони мені казали, що так треба. Потім мені щось робилося, я не знаю що, але в мене дитина була лише всього два дні, – розповідає Марія Сергіюк.

За дитиною приїхав, вона щось така неадекватна ходила. Я зразу її в машину, поїхали в поліцію. А потім з поліцією вже приїхали в пологове відділення. І тут мені кажуть, що здай її в дурку, вона неадекватна, – каже Віталій Сергіюк.

Віталій говорить, що не розумів, ні де його дитина, ні що відбувається з дружиною. Марія, каже, оговталась вже вдома. Розповідає:

Вже буває таке, що згадую… Вона мені сказала, що дитину ніби забрали в Рівне в будинок маляти. Ну якби забирали, то якісь папір би мені дали, що я відмовляюсь, чи що.

В мене доказів немає жодних. В мене все позабирали. В Рівне телефонували, де я УЗД проходила, то там сказали, що я взагалі не проходила УЗД.

Навіть і не знаю, що сказати. Дитину, мабуть, продали, може, на органи… Я вже й не знаю, що й думати, – каже Віталій.

Головний лікар медзакладу, де, нібито, усе сталось, Віктор Ковальов демонструє нам журнал реєстрації хворих. Згідно із записом, Марія Сергіюк дійсно 23 грудня поступила сюди на лікування у… неврологічне відділення.

Лікар-невропатолог Микола Бульчак показує медкарту пацієнтки. Розповідає:

Лежала з діагнозом “закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку”, травма побутова, з її слів, одержала вдома, ніяких претензій ні до кого не мала. Все. Про вагітність вона нічого не говорила і видимих ознак вагітності не було.

Лілія Ковальова — завідувачка тутешнього акушерсько-гінекологічного відділення і дружина головного лікаря. Саме ця жінка, за словами Марії Сергіюк, приймала у неї пологи. Медик пацієнтку, про яку запитуємо, дійсно пам’ятає.

– Лікувалася в нас з приводу нерегулярного менструального циклу і дисфункції яйників, тобто нерегулярного циклу, вона в нас пролікувалася 10 днів і пішла. Це було в кінці листопада. Позичила тут у людей гроші, в аптеці, в якій не заплатила, і втекла. Вона дійсно в нас не народжувала і на обліку не стояла, ніхто її не бачив вагітною, – розповіла Лілія Ковальова.

Такі слова медика обурюють сусідів та рідних подружжя.

Я її за живота брала і питала, коли буде родити. Вона казала, що в грудні, – пригадує сусідка Світлана Обломська.

– І нащо її тепер робити дурною – кажуть, вчепила силіконовий живіт…

Йшла вона чи з магазину, присіла біля мене на лавочці. В неї на животі гуля зробилася. А вона каже, що то дитина ворушиться. Ще я її так рукою взяла – дитинка повернулася, – розповідає односельчанка Юлія.

Свекруха і сусідка показують клунки з дитячим одягом:

– Ото не вагітність? Нащо тоді купували, для кого? Ще принести ковдру, ванночку? Все є! Нащо я купляла? Я чекала дитинку, а її немає.

Лише дивується цій ситуації і сільський сімейний лікар Артур Протоєрескул:

На моє переконання вона була вагітна, я її оглядав, термін 30 тижнів вагітності, я її направляв у жіночу консультацію для постановки на облік.

Відповідно до 30 тижнів, був розмір живота, дно матки пальпувалося.

Професійність деяких лікарів Млинівської районної лікарні ставить під сумнів колишній голова районної ради Володимир Тутевич:

Сімейний клан, а не лікарня! Із всіх народжуваних дітей у Млинівському районі – десь відсотків 20 тільки народжується в нас у районі, решта – за межами району. Це ж про щось говорить? Тільки ті, що не можуть поїхати десь родити, народжують у нас в Млинові.

Любов Нінічук — старша медсестра Волинського наркодиспансеру, де Марія Сергіюк працювала санітаркою останні півтора року. Пригадує, колега так і не принесла довідку про те, що скоро стане мамою, і у листопаді її довелось звільнили за власним бажанням:

Ми запитували її: Марійко, ти стоїш на обліку? – Стою. – Чого ти не несеш лікарняний? – Бо мені попала така лікарка, яка мені відмовляє в лікарняному. – Вона пішла від нас, мала принести лікарняний, та так і не принесла. Ніхто не міг подумати, що вагітності в неї не було.

Куди могла подітись дитина та чи була вона взагалі — це питання нині встановлюють поліцейські. Як повідомив старший слідчий Млинівського райвідділу поліції Роман Придюк, за фактом неналежного виконання професійних обов’язків розпочато кримінальне провадження.

Під час зйомок нашого сюжету за Марією в село приїхав дільничний інспектор, щоб забрати її на експертизу. Розповів:

Викликані незалежні експерти, які зараз чекають її, щоб провести огляд. Це з Києва людина – незалежний судово-медичний експерт.

Марія погодилась та поїхала. Експертизу, каже, проводили рівненські, а не столичні лікарі, як обіцяв дільничний. Слідчий поліції Роман Придюк поки не каже результатів. За його словами, вони мають з’явитися наступного тижня.

А от в лікарні, на яку скаржиться подружжя, схоже, вже знають результати тієї експертизи. Під час підготовки сюжету до ефіру до нас зателефонувала завідувачка акушерсько–гінекологічного відділення Млинівської ЦРЛ Лілія Ковальова і повідомила наступне:

Жінка вчора проходила судмедекспертизу в Рівному. Порахували вони, що не було в неї ні пологів, ні вагітності, і що то в неї така хвороба – вона більше психіатрична – “несправжня вагітність”. Жінка сама собі навіяла і про ту вагітність, і за пологи. Я телефонувала до нашого обласного акушера-гінеколога, який був на тій експертизі, і вона мені так сказала.

Офіційну версію слідства щодо цієї історії ми сподіваємось почути найближчим часом. Про що розповімо у випусках новин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Жінка Показати IP 13 Лютого 2018 12:46
А медичний огляд - то як?! Була вагітна- не була вагітна. Якийсь цирк.Клоуни.Все просто. Зробили огляд та й зразу видно чи жінка народжувала чи ні.
Анонім до Жінка Показати IP 13 Лютого 2018 13:59
Читайте уважно. Дільничий лікар поставив 30 неділь і направив у жіночу консультацію для постановки на облік
Лучанин до Анонім Показати IP 13 Лютого 2018 14:43
Кажуть, якщо мнима вагітність, то навіть живіт росте, місячні зникають, так що в цій ситуації потрібний більш детальний аналіз
жінка до Анонім Показати IP 14 Лютого 2018 10:49
Читаю!!!!!! Мова йде не за дільничого а за гінеколога.ОГЛЯД ГІНЕКОЛОГА і то з роддома. А не якийсь там дільничий.
Лучанин Показати IP 13 Лютого 2018 14:42
"дійсно 23 грудня поступила сюди на лікування у… неврологічне відділення." - Дивно виглядає, родичі про неворологію нічого не кажуть. Може бути, що наперід визначають того, кого можна "кинути"(низьке соціальне положення, наприклад), потім пишуть липові діагнози, приймають роди, колють якусь дурню, а далі: "я не я, хата не моя".
ТТ до Лучанин Показати IP 13 Лютого 2018 23:24
як видно із відео розташованому на сайті "ВолиньРоst" ця нещасна не змогла надати документи про вагітність за місцем основної роботи, бо довідку, або листок непрацездатності лікарі Млинівсько РЛ просто не видавали, тобто щоб себе завчасно не документувати. Видно не вперше мають такі оборудки бо знають, що на документах про які йдеться потрібні усі реквізити установи і що основне-відомості про лікуючого лікаря. Шкода дуже!!! ДОЖИЛИСЯ БЛЯ?Ь у ЙО@АНІЙ УКРАЇНІ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ТежЖінка Показати IP 13 Лютого 2018 15:29
Лікарі напевне подбали, ввівши необхідні ліки,щоб змінити гормональний фон, припинити лактацію, прискорити скорочення матки. І якщо пологи відбулися на початку січня, а експертиза в середині лютого то і результати будуть очікувані (швидше всьго на користь млинівських лікарів).Ще один факт не згадано в статті про народення цією жінкою мертвої дитини, яку віддади в коробці, наказавши не відкривати(зі слів жінки і вона була похоронена на місцевому кладовищі. Тут повинні попрацювати правоохоронні органи і встановити істину. Ніхто не має повноважень Бога розпоряджатись людським життям. А журналісти мусять цю подію не дати замусолити і оприлюднювати результати розслідувань.
пара Показати IP 13 Лютого 2018 15:44
А там а неї вимагали гроші за постановку на облік, які вона не дала.
лучанка Показати IP 13 Лютого 2018 16:29
Артур Олексійович Протоєрескул - лікар на своєму місці. Йому вірю найбільше. Людина принципова .,таких в Україні мало. А Ковальови- слів нема невже на них управи не знайдуть...Дожилися... немовлят крадуть...
Селянка Показати IP 14 Лютого 2018 00:33
Таке відчуття , що жіночка говорить правду.Нехай проведуть справжній незалежний медичний огляд, а не своїх з Рівно викликали!Можливо слідчий пов'язаний з лікарями.
з сусіднього села Показати IP 14 Лютого 2018 01:57
вагітність була 100 відсотків! в селі людей не надуриш! чому тишина про дитину яка в цієї жінки народилась перед цією викраденою. і сказали , що наче б то мертва? Дали дерев,яну коробку щоб поховала ,але наголосили щоб не відкривала! трусіть скотів бо 100 процентів дитину і першу і цю викрали! В селі люди все бачать і знають!
Я до з сусіднього села Показати IP 14 Лютого 2018 09:24
На схеми йде багато грошей нашо нада комусь дитина? Знеї мороки більше а толку 0. То просто в тьоткі проблеми з головою
Ольга Показати IP 14 Лютого 2018 10:22
Якщо була вагітність то чому довідку на роботу не приносила. Дана особа забрехалася. така людина давить на жалість а чому невідомо можливо її треба обстежити в психіатра
Анонім Показати IP 14 Лютого 2018 14:54
Довідку Ковальова відмовилася давати. Наперед планували ск?ти щоб ніяких документів не було.Зберігся лише запис в амбулаторії.Єдина зачіпка .
колишня сусідка Показати IP 14 Лютого 2018 15:17
Вона колись у нас в селі в невістках була..ще та аферистка..на людські очі роботяща, і язиком потріпатись ...а по за очима афери прокручувала,кредити брала..сімю свою обманювала того її і поперли.вчасно спохватились...знаєте я тоже можу живота видути і ходитит триматися за нього...і ніхто не засумнівається у моій вагітності...я просто впевнена що ця людина не зовсім і здорова...
Просто Показати IP 14 Лютого 2018 16:55
Неаполь мля мафія. Визивайте Коломбо і Пуаро!
Оренбург Показати IP 14 Лютого 2018 22:12
На детектор брехні усіх.
Оксана (знайома) Показати IP 15 Лютого 2018 09:02
Цікаво як її оглядав фельшер чи може тоже глянув на живіт підкладений і поставив діагноз бо тільки він коментує що вона була вагітна. Я її бачила на сьомому з половиною місяці по її словах то внеї був такий самий живіт як і зараз. Но людини явно не всі в дома на попередньому місці роботи відклики негативні позичала грошей невідавала не зявлялася на роботі (зі слів працівниці яка з нею працювала) видно аферистка. Навіть у неврології лежала позичила гроші у людей не відала в аптеці купила ліки і нерозрахувалася і утекла (аферистка ще й яка). Деж її ділась перша дитина неможе бути щоб був збіг обставин щоб зникло дві дитини.Я думаю слідчі розберуться
ТежЖінка до Оксана (знайома) Показати IP 15 Лютого 2018 15:59
Огллядав лікар місцевої амбулаторії, а не фельшер і якщо ви народжували, маєте мати поняття про зовнішній огляд вагітної. Щодо шизофренії, це дуже серйозна заява, а як на рахунок відповідної освіти, щоб робити такі висновки? Історія набула великого розголосу, тому експерти повинні встановити істину. Але уже зараз оголено великий пласт проблем - моральних ( якась сторона каже неправду), правоих - кругова порука, корупція, неналежне виконання посадових обов"язків... Я не виправдовую жінку, можливо і вона не до кінця щира у своїх розповідях. Але люди втомлені від безнаказанності чиновників, людей які мають бодайби краплю влади і вимагають просто встановити істину!
ЛАРИСА Показати IP 15 Лютого 2018 09:55
Ви цілком праві це свого роду аферистка вона на все піде і всіх обманить в неї звичайна шезофренія. Вона постійно давить на жалість а своє робить. По місцю попереднього проживання спитайте людей про неї її дійсно вигнали як собаку бо забрехалася. І як я знаю теперешню свекруху то вона теж не взахваті від неї.
Персона Показати IP 15 Лютого 2018 21:28
Ухти! Вийшов сюжет у ТСН. Інформаційна хвиля не дасть зам"яти справу. І тут мусить понести покарання винна сторона чи за наклеп, чи за страшні посадові махінації.
Дячук Діана Показати IP 16 Лютого 2018 10:30
Давно пора.....розвели дійсно клан сімейний.мені як зробила.....і залякувала невипишу...і вимагала того дай того дай...зате коли свекор ввірвався матів нагнув то бігали як миши...давно пора за сраку взяти....безвідповідальнісьть...таке відчуття що курси проходила на медика,і штани просиджуе....
Оксана Показати IP 16 Лютого 2018 21:31
Ковальова не доктор, це садистка,що знущається з вагітних. І я не писала б цього зараз, якби не ДИВО і не областний лікар, що врятував мені життя, адже ця пані зробила мене непереміщуванною (гемоглобін був 40),оскількиїй їй було тупо ЛІНЬ прийти завчасно врятувати мене та мою дитину. Мене оперували 6 годин усі лікарі відділення плюс областний лікар. Вгадайте, що я почула ледве прийшла до тями? Пані лікар кричала і вимагала від мене хабаря. (Дякую, що не вбили і не вкрали дитину (хоча я ніколи б у цієї "лікарки" не народжувала). Я бачила, як кожен день під час обходу вона знущалась з вагітної маленької худенької сільської жінки на 8-му місяці ,через те, що плод в неї неправильно лежить. Кожен день у цієї дівчинки біла істеріка. Скажіть будь ласка, хіба жінка винна,що дитина в неї неправильно лежить, чи може лікар повинен це виправить? (Це тільки частина моїх вражень що до цього "лікаря", просто ЛІНЬ писати).
колишня сусідка Показати IP 16 Лютого 2018 22:33
АФЕРИСТКА
Жінка Показати IP 20 Лютого 2018 19:21
Нажаль я теж родила у Млинові Ковальова навіть не приходила до дитини поки мені гінеколог не сказав заплатити їй гроші. Заплативши їй гроші вона приходила по два рази на день. Вона не лікар а звір . Як можна так знущатися з вагітних жінок коли вже буде справедливість коли її покарають звільнять її і чоловіка який прикриває це все бл*дство .???? Покарання у вигляді 10 років позбавлення волі ось що вона заслуговує
Анонім Показати IP 24 Лютого 2018 19:20
Не знаю чи правду каже ця жінка(слідство покаже ...але щось довго замовчують), але мала я "щастя" попасти до цієї чудо-лікарки...моя думка- я б її навіть з тваринами не дозволила працювати, не говорячи вже про людей. Слава про неї на весь Млинівський район..жодного позитивного відгуку,....жінки їдуть хто-куди(Дубно, Луцьк).Це не нормально. Бог їй суддя.Вибачте, наболіло
Інна Показати IP 28 Лютого 2018 23:57
Теж народжувала в неї і за те що все склалось добре, дякую тільки Богу. Вона взагалі не здорова. Я в першу чергу повезла б її до психіатра...але викрасти дитину це вже і для неї вважаю занатто. Тим більше,що це ж санітарки,медсестри та акушерки мають до цього відношення. А в це я не повірю ні защо,тому що працівники там досить кваліфіковані і у випадку не зрозумілих ситуацій самі рекомендують їхати десь далі (як було в моїй ситуації).А жінка просто бреше,це видно з сюжету тсн. Вона рощкажує,що викрали дитину,так ніби якесь котеня підкинули,а потім забрали. Ніяки емоцій.
РодилаУмлинові Показати IP 4 Березня 2018 13:34
Ковальовій лише гроші треба - даєш бігає навкруги як миш... і акушери все за неї роблять під час родів.... мені також як і кожній кололи щоб матка скоріше зменшилась... і на передачі сказали що за 40днів симптомів вагітності не буде видно... то як можна визначити чи була вагітна?... а наша міліція протів ковальової чоловіка йти й не збирається.... її треба в котячий будинок у котів роди приймати а не в людей і то шкода буде.... а чого не можна всім кесарське робити і діти не будуть помирати.... одна сусідка попала до неї 2 тижні тому то їй замість чистки нирки лікували... розрідили кров внутрішній крововилив стався чуть не померла((( і ще багато випадкіа по інших відділеннях.... туди краще не їхати....(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus