USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Лікування» давньої «болячки» - ремонт дороги на Волині. ФОТО

18 Листопада 2013 10:16
Ділянка регіональної автомобільної дороги державного значення
Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ донедавна була добре відома водіям як місце, де слід скидати швидкість і непоспіхом об'їжджати ями. А через постійне підтоплення цього відрізку траси талими та дощовими водами і руйнування з цієї причини дороги тут було їх чимало, - інформують у прес-службі автомобільних доріг у Волинській області.

Постійні щорічні латання цих вибоїн тривалого результату не давали. Адже полотно дороги через високий рівень ґрунтових вод під вагою транспорту, серед якого нині є й чимало великовагового, «грало» і знову руйнувалося.

Аби зупинити вічний конвеєр ремонтних робіт фахівці Служби автомобільних доріг в області вирішили усунути головну причину руйнування – високий рівень ґрунтових вод. Це рішення й було закладено під час проведення тендеру в умови для виконання ремонтних робіт підрядником.

Служба автомобільних доріг у Волинській області виготовила проектно-кошторисну документацію і провела конкурсні відкриті торги на проведення капітального ремонту на цій ділянці. Вартість робіт була обчислена в сумі 3,650 мільйона гривень. Право виконати ремонтні роботи здобув добре знаний в області «Волинський облавтодор».

«Не зважаючи на проблему з фінансуванням, його керівництво з розумінням поставилося до гострої потреби колківчан і 15 серпня розпочало ремонтні роботи, – розповів начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак. – Зокрема, встановлені бетонні бортові камені довжиною понад тисячу метрів, на проїзній частини протяжністю 1,240 кілометра укладено 2885 тон гарячої асфальтобетонної суміші. Облаштовані також майданчики для стоянки автомобілів та покриті крихтою пішохідні доріжки. Установлені додаткові та поновлені існуючі дорожні знаки, зроблена горизонтальна розмітка акриловою фарбою».

Результати частини ремонтних робіт нині приховані від людського ока, але відтепер також працюватимуть на забезпечення зручностей і безпеки як мешканців селища, так і перевізників.

Як розповів при введенні в експлуатацію об'єкту заступник начальника Служби автомобільних доріг в області, заслужений будівельник України Ншан Антонян, підрядником збудована система водовідведення, що пролягає паралельно дорозі і включає в себе дощоприймальні, метрового діаметру водозбірні колодці та підземну магістраль з тридцятисантиметрових металопластикових труб. Глибина залягання їх, до речі, від півтора до трьох метрів. Тепер поверхові води, що раніше були однією із головних причин руйнування асфальтового покриття дороги, відходитимуть до меліоративного каналу на околиці давнього селища. А вже звідти разом з іншими водами рухатимуться до річки Стир.

Виконані роботи високо оцінив голова облдержадміністрації Борис Клімчук, який приїхав у давнє княже містечко, аби особисто оцінити якість виконаних робіт.

«Вперше за рік оголошую подяку волинським дорожникам! – не стримався він від похвали. – Вони у 2013-ому чимало попрацювали, але до цього я їх в основному сварив. Попереду у них – ще більше роботи у наступному році…»

Водночас керівник виконавчої влади область дав доручення голові Маневицької райдержадміністрації Миколі Миронюку забезпечити освітлення відремонтованої дороги в нічний час – аби водіям і пішоходам тут було зручніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus