USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лісові пожежі в Греції: згоріли десятки будинків, почалися перебої з транспортом

4 Серпня 2021 09:43
У Греції продовжують вирувати лісові пожежі. Десятки будинків спалені, 7 осіб госпіталізовані з проблемами дихання.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на REUTERS.

За даними агентства, у вівторок вогонь безконтрольно вирував на північ від Афін, спалюючи будинки. Рятувальники боролися з 81 лісовою пожежею під час найсильнішої хвилі спеки в Греції за понад 30 років.

З настанням ночі понад 500 пожежників за допомогою дев’яти вертольотів, семи літаків та 305 поліцейських в густій рослинності гасили пожежу на нижніх схилах гори Парніта.

"Це важкий день для країни, у нас була 81 лісова пожежа за останні 24 години через екстремальні погодні умови",- цитує агентство заступника міністра цивільного захисту Нікоса Хардаліаса.
Як повідомляється, в останні дні температура понад +40 градусів та вітри роздули лісові пожежі в різних районах Греції. У вівторок в деяких місцях була зафіксована температура понад +46 градусів.

За даними агентства, влада вивезла цінні речі з колишнього Королівського маєтку в Татой, а служба цивільного захисту наказала жителям Олімпійського села покинути свої будинки. Вони могли зупинятися в певних готелях за рахунок держави.
Сім осіб були доставлені в лікарню з проблемами дихання.

Раніше дітей евакуювали з літнього табору, а жителям наказали покинути свої будинки в передмістях Варимпопі, Адамес і Фракомакедонес, приблизно за 20 кілометрів на північ від центру Афін.

Кінні клуби випускають коней, рятуючись від вогню.
Як повідомляється, в результаті пожежі була пошкоджена енергосистема, що становить серйозну небезпеку для електропостачання в деяких частинах столичного регіону.

Пожежа також порушила роботу поїздів, частина національних автомагістралей перекрита.

Раніше через поширення вогню влада Греції почала евакуацію передмістя Афін Варимбомбі.

28 липня 2021 року з’явилася інформація про те, що у Греції спалахнули лісові пожежі. Вогонь накрив населені пункти Стаматов і Родополи. Служба цивільного захисту розіслала жителям постраждалого району СМС-повідомлення із закликом якомога щільніше закрити вікна і двері в будинках. Ліквідацію полум’я ускладнював сильний вітер. Пожежні служби висловлювали занепокоєння, що полум’я може перейти на сусідні населені пункти.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що ніхто з українців не постраждав через масштабну пожежу в передмісті Афін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus