USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Майже 380 будинків зруйновані: у Греції вирують лісові пожежі

23 Травня 2021 19:25
Грецькі пожежники продовжують гасити велику лісову пожежу, яка вже декілька днів вирує поблизу Афін.

Як передає Укрінформ, про це інформує Ekathimerini.

Супутникові знімки Афінської обсерваторії показують, що велика пожежа, що виникла на захід від Афін у середу, до суботи знищила понад 7 000 гектарів землі.

Пожежники досі борються з кількома ізольованими вогнищами станом на неділю.

За оцінками грецької пожежної служби, унаслідок стихії 373 будівлі були частково або повністю зруйновані.
Як повідомлялося, пожежа спалахнула ввечері 19 травня у горах Еранія приблизно за 90 кілометрів на захід від Афін. Вогонь стрімко поширювався, тож майже 20 селищ довелося евакуювати, чимало будинків було пошкоджено.

Попри зусилля 270 пожежників, які мають у своєму розпорядженні 16 літаків, до суботи вигоріло 55 квадратних кілометрів соснових лісів, виноградників та оливкових садів. Грецькі пожежники говорять про найбільшу пожежу за останніх 20-30 років, яка спалахнула незвично рано, ще навесні. Експерт Евтіміос Леккас з Університету Афін охарактеризував пожежу як «екологічну катастрофу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus