USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Греції лісові пожежі назвали найбільшою екокатастрофою за останні десятиліття

12 Серпня 2021 22:07
Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс назвав лісові пожежі в країні найбільшою екологічною катастрофою за останні десятиліття.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

«Нам вдалося врятувати життя, але ми втратили ліси та майно», – сказав Міцотакіс, описуючи лісові пожежі як «найбільшу екологічну катастрофу за останні декілька десятиліть».

Він також додав, що влада щодня стикалася з близько 100 активними пожежами.

Станом на четвер ситуація значно покращилася, адже більшість великих пожеж згасають. Проте прем’єр попередив, що небезпека утворення нових пожеж все ще існує.

«Ми в середині серпня, і зрозуміло, що попереду у нас важкі дні», – зазначив він.

Як ми писали, у Греції правоохоронці затримали 118 осіб за підозрою в умисних або випадкових підпалах лісів, з них 18 заарештовано. Пожежі спалахнули на тлі сильної спеки у Греції. 2 серпня температура в одному з районів країни перевищила +46°C. Температура повітря наразі продовжує триматися вище за +40°C.

Щонайменше 1,3 тисячі будинків пошкоджені, з яких 300 повністю зруйновані, загалом вогонь знищив 84,5 тисячі гектарів.

Президент Володимир Зеленський доручив уряду відправити 100 пожежників на допомогу в боротьбі з лісовими пожежами в цій країні. 6 серпня зведений загін українських рятувальників прибув до Греції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Географі Показати IP 12 Серпня 2021 23:41
Загальна площа Греції - 132 тис. га. Що ви пишете? Яких 85 тис. га?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus