USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Лісовій пісні» дозволили віддати під заставу їдальню

4 Травня 2012 14:41
Волинська обласна рада дозволила санаторію «Лісова пісня» віддати під заставу їдальню, аби відкрити кредитну лінію.
За відповідне рішення під час другого засідання 11 сесії облради проголосувало 42 депутати.
Заступник директора санаторію «Лісова пісня» Руслана Дибель нагадала, що вартість їдальні ‒ приблизно півтора мільйона гривень, а кредитну лінію планують відкрити на мільйон гривень. Гроші братимуть на господарські потреби. Дибель уточнила, що кредитну лінію керівництво санаторію вирішило відкрити через те, що санаторій має проблеми з обіговими коштами: «Тендери проходять пізно, і ми входимо в нормальний ритм роботи в кінці травня. Це просто підстраховка нормального способу життя санаторію».
Депутат-бютівець Сергій Іванюк поцікавився, чому під заставу вирішили віддати саме їдальню. На його думку, це стратегічний об’єкт, у випадку вилучення якого санаторій перестане працювати. «Їдальня – стратегічна точка. Чому їдальня, а не якийсь корпус? Чи не ставитиметься питання про загрозу закриття цілого санаторію?» ‒ запитав депутат.
У відповідь Руслана Дибель зауважила, що, на її думку, не менш важливими об’єктами санаторію є й лікувальні корпуси. Однак лише на приміщення їдальні виготовлена технічна документація, що її обов’язково треба буде надати, коли відбуватиметься оцінка цього майна, ‒ пояснила заступник директора «Лісової пісні». Водночас вона запевнила, що проблем із погашенням кредиту не повинно виникнути: «Я гарантую, що загроз немає. Цей кредит ніхто поки не бере і невідомо чи буде брати».
Голова постійної комісії облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Святослав Кравчук повідомив, що комісія підтримала проект рішення й переконана, що треба дати дозвіл на відкриття кредитної лінії санаторію «Лісова пісня».
«Ми маємо практично два санаторії, які фактично працюють. Ми хоч одному санаторію за ці роки дали грошей? І ми хочемо, щоб ця комунальна власність ефективно працювала. Коштів бюджетних ми не даємо, кредитну лінію не даємо відкрити, а ефективної роботи вимагаємо? Немає логіки», ‒ заявив Кравчук.
«Бютівка» Валентина Блінова поцікавилася результатами роботи санаторію в минулому році. Дибель відповіла: «Торік тендерний комітет поставив в такі умови, що ми мусили весь санаторій заповнити «чорнобильцями». Якщо влітку ми щодня комерцією заробляли до 100 тисяч гривень, а минулого року за весь сезон заробили лише 500 тисяч, бо просто не було місць».
Проблему особистої відповідальності керівництва санаторію у випадку виникнення проблем з погашенням кредиту порушив депутат-бютівець Олександр Свирида. Він запитав у заступника директора: «Чи готові ви взяти кредит під особисті майнові поруки?» І додав: «Керівник відповідає посадою. Написав заяву, забрався і пішов, а обласна рада розбирається з тими проблемами».
Нашоукраїнець Сергій Слабенко попросив озвучити інформацію про те, чи є вже проект кредитної угоди з будь-яким банком, а також про так званий «чистий прибуток» санаторію за минулий рік.
«Ми вивчаємо пропозиції банків, можливі ризики ми теж враховували. Згляньтеся на те, що я заступник з медичної частини. Я до обговорення питання не зовсім була готова, але так склалося, що директор – у відрядженні!» ‒ відповіла Руслана Дибель.
Доповнила заступника директора начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Лілія Кашева, яка зауважила, що «чистий» прибуток санаторію за минулий рік становить 15 тисяч гривень.
На захист проекту і своєї колеги виступила депутат Валентина Касарда (директор санаторію «Пролісок», ‒ «ВН»). Вона зауважила, що підтримає ініціативу санаторію. А також додала, що в області взагалі варто спеціальну програму розробити і втілити щодо підтримки комунальних оздоровчих закладів.
«Я піднімаю питання, щоб в нас програма якась була. Зараз не мала б Руслана Дибель відповідати, мені її шкода. Депресивні місяці в санаторії – осінь, весна, зима. Гроші отримують значно пізніше. Це на 450 місць – великий об’єкт цей санаторій. Я, як тільки стала директором, то теж брала кредитну лінію. Щоб в депресивні місяці працювала комерційна путівка, треба щоб був басейн. Приватник думав би як це зробити, а ми ж ‒ комунальна власність. Нам би треба якусь програму, і з обласного бюджету давали б позики безвідсоткові», ‒ запропонувала Касарда.
Депутат-регіонал, голова ОДА Борис Клімчук одразу ж попросив слова і повідомив, що доручає фахівцям розробити відповідну програму.
Зрештою, 43-ма голосами «за» депутати дозволили санаторію «Лісова пісня» віддати під заставу їдальню, аби відкрити кредитну лінію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus