USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Літаки НАТО знову бомблять Тріполі

23 Квітня 2011 12:40
Сили НАТО 23 квітня нанесли серію авіаударів по центральному району Тріполі - заа даними влади, в результаті нальоту загинули три людини.

Про це йдеться у заяві лівійського уряду, - інформує ТСН .

Удари наносилися в районі військової бази Баб аль-Азіза, яка вважається ймовірним місцем притулку лівійського лідера Муаммара Каддафі.

В ніч на суботу над Тріполі пролітала велика кількість літаків. Крім того, в місті було чути вибухи. Представник лівійського уряду заявив, що столиця стала "мішенню нальотів варварів-хрестоносців".

Військова операція в Лівії проводиться з 19 березня. Сили міжнародної коаліції, керуючись прийнятою 17 березня резолюцією ООН, наносять авіа- і ракетні удари по об'єктах ППО і позиціям урядових військ. З 31 березня командування військовою операцією здійснює НАТО.

Як заявляють союзники, удари коаліції по урядовим військам спрямовані на захист мирного населення. Раніше 23 квітня лівійська влада заявила, що бомбардування НАТО змусили армію покинути місто Місураті, за яке протягом двох місяців велися бої з повстанцями.

Крім того, 22 квітня столицю заколотників - Бенгазі - відвідав американський сенатор Джон Маккейн. Він закликав союзників активізувати бомбардування і налагодити постачання зброї супротивникам режиму. Він також запропонував визнати уряд повстанців легітимним носієм інтересів лівійського народу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus