USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Де влітку відпочити на Волині: озеро Світязь

8 Серпня 2014 13:38
Озеро Світязь розташоване на території Шацького національного природного парку. Світязь – це не тільки найглибше озеро в Україні, його ще називають маленьким морем на Волинському Поліссі. Морську атмосферу тут навіюють піщані пляжі та високі хвилі, які з’являються на водній поверхні у вітряну погоду, - інформує Вголос.

Вода в озері – цілюща

Як і на морському узбережжі, тут туристам пропонують зробити спільне фото індійці, а дітей приваблюють водяні гірки та можливість зробити тимчасове тату.

На Світязь їдуть туристи, щоб підлікувати серцево-судинну та нервову системи. Вода в озері – насичена гліцерином та сріблом, і має цілющий ефект: промиті водою із гліцерином та сріблом рани дуже швидко загоюються. Згідно з розповідями місцевих мешканців, колись воду із Світязя навіть возили у Польщу, щоб тамтешні красуні могли приймати косметичні ванни.

Сьогодні ж на березі озера є унікальна біла глина, яка теж має лікувальні властивості. Під час відпочинку туристи охоче нею обмазують тіло, таким чином очищаючи та дезинфікуючи шкіру.

Дно озера – переважно із піщано-мулистими відкладеннями, що теж сприятливо впливають на шкіру людини, яка після купання стає гладенькою та еластичною.

Сімейний відпочинок

Озеро Світязь – пристосоване для відпочинку із дітьми. Адже найглибше озеро в Україні стає глибоким поступово. Біля берегів воно в основному мілке, і тільки коли пройти метрів зі 100, можна вже не відчути дна. Також тут дуже швидко прогрівається вода.

Дорогою на пляж можна назбирати чорниць, ожини, грибів, насолодитися запахом сосен та хвої. Також берегова лінія частково заросла очеретом, що створює чудові місця для любителів риби.

Ті ж туристи, котрим набридає спокійний відпочинок на пляжі, можуть кататися на велосипедах чи верхи на коні. Окрім того, до послуг туристів тут й катамарани, човни, байдарки й катера, а також – усе необхідне для дайвінгу.

Також до послуг молоді тут – численні дискотеки та ресторани під відкритим небом із українською музикою.

Однак, є туристи, яких влаштовує відпочинок на березі озера в наметі. Тому не варто дивуватися, якщо проїжджаючи узбережжям цього Поліського моря, побачите велике наметове містечко поміж дерев. Але все-таки найкраще для відпочинку із друзями вибирати котеджі, майже зі всіх боків оточені зеленню лісу.

Варто відзначити, що кінець липня-початок серпня – гарячий сезон для туристів. На Шацьких озерах цього року справжній туристичний бум, що підтверджують часті корки на дорогах.



Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про озеро Засвинське, озеро Чисте, озеро Глибоке та озеро Радожичі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
морефактів Показати IP 8 Серпня 2014 13:41
Пішли статті по другому, а то і третьому колу?!:) У журналістів інформаційна голодуха?!:)))
Андрій до морефактів Показати IP 8 Серпня 2014 13:45
1 фото і три абзаца - то не стаття. Поїдьте, зробіть 20-30 фоток. Попитайте по чому що. Де краще, де гірше. Ото буде стаття. А то так - заповнення ефіру. Але зате вмієте добре стирати, що проти вас пишуть. Стирайте
приткий Показати IP 8 Серпня 2014 14:30
це не озеро а риготня. скільки там був - жодного разу хорошої погоди не було (і це в літку). ще повно п"яного бидлоття лазить. ціни там просто космічні, кожен старається на тобі нажитись. за такі гроші як там витратив можна було б і в єгипет злітати!
лучанин до приткий Показати IP 8 Серпня 2014 15:36
Такого паморока, як ти дальше камін-кошмарська не випустять. Да паспорт-контроль ти не пройдеш
Артем до приткий Показати IP 10 Серпня 2014 08:39
А ти часом не на Гряді був? Бо там дійсно космічні ціни! Моя тобі порада: заїдь в село Світязь, там ціни в 3-5 разів нижчі ніж на Гряді))) тут можна за 65 гривень з людини зняти двохмісну кімнату + ха 80 гривень на день в тебе буде повноцінне триразове харчування, при чому, я сумніваюся, що в тебе влізе вся порція) а ціни на харчі на 5-15% вищі за Ковельські, не більше!)
РБ Показати IP 8 Серпня 2014 20:56
усі на масову урінотерапію на Світязь
Ковель Показати IP 8 Серпня 2014 22:54
Крім Світязя повно чудових озер!
Згідний! Показати IP 8 Серпня 2014 23:13
Пісочне, класне озеро, для сімейних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus