USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Людей звільняють у червні і беруть на роботу у вересні», – луцька депутатка закликала навести лад зі штатами дитсадків

23 Грудня 2021 11:21
Керівники гуртків, які працюють у дитячих садках Луцької громади, не забезпечені соціальним пакетом. Їх звільняють у червні і знову беруть на роботу у вересні. Як наслідок – вони не отримують грошового забезпечення на оздоровлення чи відпустку.

Як розповіла під час засідання сесії Луцької міської ради депутатка Алла Жупанюк, роками в закладах освіти міста відбувається соціальна несправедливість, яку потрібно виправити.

«У садочках із дітьми за батьківські кошти на самоокупності працюють керівники гуртків – це образотворче мистецтво, хореографія, іноземна мова. Саме ці педагоги не забезпечені соціальним пакетом, їх звільняють у червні і знову беруть на роботу у вересні. Тому вони не отримують кошти на оздоровлення та відпустку. Ці педагоги не отримали премію, яка була виділена усім працівникам освіти Луцька в кінці цього року міською радою», – зазначила вона.

Відповідно до закону, у штатному розписі дошкільного закладу передбачена посада керівника з іншими посадовими обов’язками.

«Саме директор закладу дошкільної освіти може цю посаду розділити між керівниками гуртків. Вони тоді будуть у штатному розписі. Але цю одиницю ввели тільки в садку №11 нашої громади. Прошу виправити цю несправедливість та розглянути можливість введення цих посад у штати закладів дошкільної освіти громади Луцька», – закликала Алла Жупанюк.

Депутати підтримали запит колеги.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus