USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Люди готові перекривати дорогу: село на Волині понад місяць відрізане від світу

11 Грудня 2023 20:35
До села Гути, що на Ратнівщині, з 6 листопада не ходить маршрутка. Його мешканці не мають чим добратися ні в селище Ратне, ні у ближні населені пункти, не кажучи вже про районний центр Ковель чи обласний центр Луцьк.

Про наболілу проблему повідомив місцевий священник Олександр Ковальчук, пише газета Волинь.

Автобус «Гута–Ратне» перестав курсувати, бо закінчився термін, наданий перевізнику згідно з тендером, і він не був продовжений. Тим часом у Гуті проживає жінка з недугою нирок, якій тричі на тиждень потрібно доїжджати у лікарню в Ратне на гемодіаліз. І це вже не кажучи про щоденні потреби людей.

Перемовини мешканців села з представниками місцевої влади, за словами отця Олександра, поки що не дали бажаного результату, тож люди доведені до відчаю.

Читати ще: Маршрут автобуса №10 в Луцьку хочуть продовжити

Як розповів староста села Микола Свіржевський: «Справа в тому, що водій автобуса «Гута – Ратне» Василь Гайдучик пішов служити у прикордонні війська. Ще пів року після цього їздили на маршруті його дружина та син. Але коли 4 грудня закінчився термін надання послуги, згідно з тендером, то вони не стали продовжувати далі дозволи на перевезення. Село залишилося без маршрутки. З приводу проблеми, яка виникла, голова Заболоттівської громади, до якої належить Гута, Валерій Свіржевський звернувся письмово у департамент транспорту та зв’язку Волинської обласної адміністрації. Виявилося, що потрібно шукати нового перевізника».

Зі слів Миколи Свіржевського, на його пропозицію відгукнувся перевізник Сергій з Ковеля. Він має маршрути на Щедрогір, Жиричі. Але у перевізника ще є вільні автобуси, то він готовий хоч сьогодні пустити їх на Гуту. До того ж, за зручним для людей графіком. Перевізник подав необхідні документи у департамент транспорту Волинської ОДА.

Про це сказав і сам перевізник. Проте зауважив, що це не так швидко робиться. Мовляв, якийсь час директор департаменту була відсутня, а тепер, коли вона вже на роботі, то справа повинна зрушити з місця. Але коли саме піде маршрутка на Гуту, наразі говорити рано.

Читати ще: До сіл не могли доїхати ні швидка, ні машини з хлібом: волинський депутат поскаржився на неналежне прибирання снігу на дорогах

Крім того, як повідомив староста, люди вже готові були перекривати дорогу, якою вивозять ліс, і це не з метою комусь нашкодити, а для того, щоб їх почули. До речі, в Гуті проживає 1730 осіб. Тобто це не той випадок, коли маршрут нерентабельний, а через це й непривабливий для перевізників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 12 Грудня 2023 08:53
що жителі будуть перекривати ящо вони відрізані від світу, думайте хоч деколи що пишете

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus